İGC'den İşten Çıkarılan 12 Gazeteciye Destek: Kod 48 Kabul Edilemez
Manşetiz haber sitesinden maaşları ödenmeden ve Kod 48 gerekçesiyle çıkarılan 12 gazeteci için İzmir Gazeteciler Cemiyeti dayanışma kararı aldı.

Manşetiz (mansetiz. Com) haber sitesinde çalışan 12 gazetecinin, maaş ve yemek ücretleri ödenmediği halde toplu olarak işten çıkarılması İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni (İGC) harekete geçirdi. İşten çıkarma işlemlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarına "Devamsızlık" anlamına gelen Kod 48 gerekçesiyle işlenmesi üzerine İGC Yönetim Kurulu, mağduriyet yaşayan gazetecilerle bir araya geldi.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti çatısı altında düzenlenen buluşmada, 12 basın emekçisinin yaşadığı hak kayıpları ve hukuki süreçte atılabilecek adımlar masaya yatırıldı. Görüşmeye şu isimler katıldı:
- İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi
- Başkan Yardımcısı Mehlika Gökmen
- Genel Sekreter Reşat Yörük
- İGC Avukatı Birgül Değirmenci
- Basın Konseyi Proje Sorumlusu Hatice Bülbül
- Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi Denetim Kurulu Üyesi Engin Tatlıbal
Kod 48 Uygulamasına Sert Tepki
Toplantıda konuşan İGC Başkanı Dilek Gappi, meslektaşlarının sergilediği direncin sektörel açıdan büyük önem taşıdığını belirtti. Kod 48 uygulamasının basın çalışanları için ağır sonuçlar doğuracağını ifade eden Gappi, "Kod 48’in basın sektöründeki emekçilere uygulamasının bedeli ağırdır. Bu yaşananları kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.
Gazetecilerin hak arama mücadelesinde yalnız bırakılmayacağını vurgulayan Gappi, cemiyetin tüm imkanlarıyla süreci takip edeceğini bildirdi. Dilek Gappi, "Mesleğinize duyduğunuz bağlılık için hepinize teşekkür ediyorum. Bu duruşlar çok önemli. Sürecin takipçisiyiz, meslektaşlarımız hak arama yolculuklarında asla yalnız olmayacaktır. Yaşanan mağduriyetin giderilmesi, haklarınızın korunması ve sürecin aydınlatılması için sonuna kadar dayanışma içinde olacağız" ifadelerini kullandı.
Etiketler






