Gümüldür’de 50 Öğrenci Balıkçılığı Yerinde Öğrendi
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gümüldür’de düzenlenen etkinlikte 50 öğrenciye balık tüketiminin önemini anlatarak balık mezatını tanıttı.

Gümüldür Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen balık mezatını yerinde izleyen 50 ilkokul öğrencisi, denizcilik faaliyetlerini ve balıkçılığı uzmanlarından öğrendi. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen "Çocuklarımız Balıkla Buluşuyor" etkinliği, çocuklarda sağlıklı beslenme bilincini geliştirmek ve balık tüketimine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi.
Menderes Kaymakamı Murat Karaloğlu, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Kahraman Akdoğan ve Menderes İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferdi Karaman’ın katıldığı programa Ortaköy Şehit Jandarma Adil Karagöz İlkokulu ile Özdere Oğan Timinci İlkokulu öğrencileri katıldı. Barınaktaki mezat heyecanına ortak olan çocuklara, sağlıklı beslenmede balığın rolü anlatılarak balık ikramında bulunuldu.
Etkinlik sonunda öğrencilerin tarım ve doğa farkındalığını artırmak amacıyla çeşitli hediyeler dağıtıldı. Çocuklara şu materyaller verildi:
- Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Kahraman Meyveler ve Sebzeler" kitap seti.
- İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün özel tasarımı olan "Anadolu Çiftliği" maketi.
Çocukların erken yaşta denizle bağ kurmasını hedefleyen çalışmada, balıkçılık mesleğinin tanıtılması ve tarımsal üretim süreçlerine dair farkındalık oluşturulması sağlandı. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, organizasyonun çocukların doğayla bağ kurmalarına katkı sunduğunu belirtti.
Etiketler






