Gündem

Gördes Barajı'nda Kaçaklara Betonlu Çözüm

6 görüntülenme
0 paylaşım
Gördes Barajı'nda Kaçaklara Betonlu Çözüm
Manisa'nın Gölmarmara sınırlarında yer alan Gördes Barajı'nda meydana gelen su kaçağı iddiaları üzerine başlatılan çalışmalar tamamlandı. Barajın yapısal bütünlüğünün zemin yapısından kaynaklanan bölgesel sızdırmalar nedeniyle zarar gördüğü belirtilirken, sorunun çözümü için membran serilerek üzerine beton döküldüğü açıklandı.

Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, yapılan uygulamayla kaçağın önlenmesinin hedeflendiğini vurguladı. Aykan, barajdaki sorunun "delinme" şeklinde olmadığını, suyun baraj tabanından değil, zeminden kaynaklanan bir noktadan çıktığını ifade etti. Bölgenin geçmişte kömür ocakları olarak kullanılması nedeniyle zeminin uygun olmadığı ve bu durumun kaçaklara yol açtığı belirtildi.

Barajdaki su seviyesinin yüzde 35'e ulaşmasının, yapılan çalışmanın test edilmesi açısından kritik bir eşik olduğu ifade edildi. Su seviyesinin membranın üzerine çıkması durumunda, uygulamanın etkinliği gözlemlenecek. Eğer su, membran seviyesini aşar ve yeniden kaçak oluşursa, suyun tahliye edilmesi gerekebilir. Ancak, mevcut durumda herhangi bir kaçağın söz konusu olmadığı belirtiliyor. Yağışların devam etmesi halinde, barajın yapıldığından bu yana en yüksek doluluk oranına ulaşabileceği öngörülüyor.

[🤖 Bu haber için resimler Yapay Zeka yardımı ile oluşturulmuştur.]

#Izmir Gundem GordesBaraji Baraj SuKacagi Manisa Cevre Altyapi Belediye
Paylaş: