Gaziemir'de 'Doğan' Bilmecesi: Hayır Cevabına Rağmen Kurşun Yağdırdı
İzmir'in Gaziemir ilçesinde bir spor salonunun önünde oturan iş yeri sahibi, kasklı bir saldırganın "Doğan sen misin?" sorusuna "Hayır" demesine rağmen bacağından vuruldu.

Gaziemir ilçesinde 26 Ağustos akşamı bir spor salonunun önünde oturan vatandaşlar, motosikletli ve kasklı bir şahsın silahlı saldırısına uğradı. Olay, akşam saatlerinde ilçenin hareketli noktalarından birinde bulunan spor salonunun hemen girişinde meydana geldi. Henüz kimliği belirlenemeyen saldırgan, motosikletiyle iş yerinin önüne kadar gelerek hedefindeki kişilere doğrudan yöneldi.
Gaziemir'de Motosikletli Saldırgan Dehşeti: "Doğan Sen Misin?"
Kaskı takılı halde motosikletinden inen şüpheli, dükkan önünde yan yana oturan iki kişinin yanına yaklaştı. Çevredeki güvenlik kameralarına da yansıyan olayda, saldırganın soğukkanlı tavırları dikkat çekti. Şüpheli, spor salonunun sahibine doğrudan yönelerek “Doğan sen misin?” sorusunu yöneltti. İş yeri sahibinin bu soruya net bir şekilde “Hayır” cevabını vermesi, saldırganı durdurmaya yetmedi.
Cevabın hemen ardından belindeki tabancayı çıkaran kasklı şahıs, peş peşe ateş etmeye başladı. Silah seslerinin yankılandığı sokakta büyük bir panik yaşanırken, spor salonu sahibi bacağına isabet eden kurşunla yere yığıldı. Saldırgan, eyleminin hemen ardından geldiği motosiklete binerek hızla olay yerinden uzaklaştı. Olayın yaşandığı Gaziemir'deki bu nokta, çevredeki esnaf ve vatandaşların yoğun olduğu bir bölge olması sebebiyle büyük bir tehlikeye sahne oldu.
Silah seslerini duyan mahalle sakinleri durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi ve sağlık görevlisi sevk edildi. Yaralı iş yeri sahibine ilk müdahale, olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Bacağından yaralanan ve kemiğinde kırık olduğu tespit edilen mağdur, ambulansla en yakın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Güvenlik Kameraları O Anları Saniye Saniye Kaydetti
Saldırı anı, spor salonunun girişini gören güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde, motosikletle gelen kasklı şüphelinin tabancasını çıkarıp ateş ettiği net bir şekilde görülüyor. İş yeri önünde oturan kişilerin silah sesleriyle birlikte can havliyle sağa sola kaçıştığı, saldırganın ise hedefine ateş ettikten sonra motosikletine binip kaçtığı anlar kayıtlarda yer alıyor.
İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kamera görüntülerini incelemeye alarak saldırganın kaçış güzergahını belirlemek için çalışma başlattı. Kask taktığı için yüzü seçilemeyen şüphelinin, kullandığı motosikletin plakasından veya diğer çevre kameralardan tespit edilmesi hedefleniyor. Gaziemir gibi İzmir’in en düzenli ilçelerinden birinde yaşanan bu olay, bölge esnafı arasında kısa süreli tedirginlik yarattı.
Yaralı İş Yeri Sahibinden Sert Tepki: "Bari 7,65 ile Atsaydın"
Hastanede tedavisi süren ve bacağındaki kemiğin kırıldığını belirten spor salonu sahibi, yaşadığı dehşet anlarını çektiği bir video ile kamuoyuyla paylaştı. Saldırganın hedefindeki “Doğan” isimli kişiyi kesinlikle tanımadığını vurgulayan mağdur, olayın tamamen bir yanlış anlama veya yanlış hedef seçimi olduğunu iddia etti.
Yaralı iş yeri sahibi, videoda şu ifadeleri kullandı: “Doğan sen misin deyip bacağıma sıktı. Şu an kemiğim de kırık. Doğan kim, mevzu ne bilmiyorum. Dükkanımda oturuyordum, evime gidecektim. O ateş edeni bulursam kırılmadık kemiğini bırakmayacağım. Eminim ki yanlışlıkla sıktı. 'Doğan sen misin' dedi, ben de 'Hayır' dedim ama yine de sıktı. Uzun 9 mm ile atmış bir de, bari 7,65 ile atsaydın.”
Mağdurun bu ifadeleri, saldırganın profesyonelce hareket etmediğini veya hedef şaşırttığını düşündürürken, kullanılan silahın çapına dair verdiği detaylar da dikkat çekti. İzmir polisi, olayda kullanılan silahın 9 mm çapında olduğunu teyit etmek için olay yerinden toplanan boş kovanlar üzerinde incelemelerini sürdürüyor.
İzmir Emniyeti Geniş Çaplı Soruşturma Yürütecek
Olayın ardından İzmir genelinde motosikletli şüphelilere yönelik denetimler artırıldı. Özellikle Gaziemir, Menderes ve Karabağlar hattında şüpheli görülen araçlar üzerinde duruluyor. Emniyet yetkilileri, saldırganın kimliğini belirlemek için hem teknik takip hem de saha çalışması yürütüyor. İş yeri sahibinin ifadesine göre saldırganın tek bir kişiyi hedef alması, ancak yanlış kişiyi vurması ihtimali üzerinde duruluyor.
Bu gelişme, özellikle İzmir'in Gaziemir ve çevre ilçelerinde yaşayan vatandaşlar ile bölgedeki spor salonu işletmecilerini güvenlik önlemleri konusunda daha dikkatli olmaya sevk etti.
Sık Sorulan Sorular
Gaziemir'deki silahlı saldırı tam olarak nerede gerçekleşti?
Olay, 26 Ağustos akşam saatlerinde İzmir'in Gaziemir ilçesinde bulunan bir spor salonunun önünde meydana geldi. Motosikletli bir saldırgan, iş yeri önünde oturan spor salonu sahibine "Doğan sen misin?" diye sorduktan sonra ateş açtı.
Saldırıya uğrayan iş yeri sahibinin sağlık durumu nasıl?
Bacağına isabet eden kurşun nedeniyle kemiği kırılan spor salonu sahibi, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaralı vatandaşın tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikesinin bulunmadığı ancak bacağında ciddi bir kırık oluştuğu bildirildi.
Saldırgan yakalandı mı ve olayla ilgili soruşturma ne aşamada?
Saldırı sonrası motosikletiyle kaçan kasklı şüpheli henüz yakalanamadı. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek saldırganın kimliğini ve kaçış güzergahını belirlemek için geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
Etiketler


