Gündem

Çorlu’da Şehit Düşen İki Polis Törenle Uğurlandı

Tekirdağ Çorlu’da Orhan Altan’ın saldırısı sonucu şehit olan polisler Erkan Tütüncüler ve Emrah Koç, düzenlenen devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Elif Sönmez
10 görüntülenme
Çorlu’da Şehit Düşen İki Polis Törenle Uğurlandı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, psikolojik rahatsızlığı bulunan bir şahsı muhafaza altına almak üzere gittikleri iş merkezinde hain bir saldırıya uğrayan polis memurları Erkan Tütüncüler ve Emrah Koç için Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Reşadiye Mahallesi Kumyol Caddesi üzerindeki bir iş merkezinde 24 yaşındaki Orhan Altan tarafından gerçekleştirilen bıçaklı ve silahlı saldırı, emniyet teşkilatını yasa boğarken, şehitlerin naaşları binlerce vatandaşın eşliğinde ebediyete uğurlandı.

Çorlu’daki Hain Saldırının Detayları

Olay, dün öğle saatlerinde Çorlu’nun en işlek noktalarından biri olan Gölcük Meydanı mevkisinde meydana geldi. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Amirliği’nde görev yapan Erkan Tütüncüler ve Emrah Koç, hakkında mahkemece verilmiş tedavi kararı bulunan Orhan Altan’ın bölgede olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. İş merkezine giren polis memurları, Orhan Altan’ın ani ve seri saldırısına maruz kaldı. Hem bıçak hem de silah kullanan saldırgan, iki kahraman polisi ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan Tütüncüler ve Koç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehitlik makamına erişti. Saldırgan Orhan Altan ise olay yerinden kaçmaya çalışırken polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene devletin zirvesinden çok sayıda isim katıldı. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Emniyet Genel Müdürü Ali Fidan, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ve Tekirdağ Emniyet Müdürü Metin Turanlı törende hazır bulundu. Siyasi partilerin temsilcileri, milletvekilleri Gökhan Diktaş, Mestan Özcan, Çiğdem Koncagül, İlhami Özcan Aygün ve Nurten Yontar ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ve Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan da acılı aileleri bu zor günlerinde yalnız bırakmadı. Törende şehitlerin özgeçmişleri okunurken, mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

Bakan Çiftçi: "Yüreğimizde Tarif Edilemez Bir Yangın Var"

Törende bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, şehitlerin kahramanlıklarına vurgu yaparak ailelerine sabır diledi. Bakan Çiftçi, "Erkan Tütüncüler kardeşimiz Samsun'un yiğit bir evladı, ailesinin direği, bir yavrumuzun kahraman babasıydı. Görevini sadakatiyle yapan, mesai arkadaşlarının gönlünde iz bırakan, cesur yürekli bir polisti. Emrah Koç kardeşimiz ise Van'ın mert bir evladı, devletine bağlılığı ve görev ahlakıyla herkesin kalbinde müstesna bir yere sahipti. Onlar ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde milletimizin huzuru için görev yaptılar. Üniformalarını şeref bildiler. Devletin emanetini omuzlarında taşıdılar" ifadelerini kullandı. Bakan Çiftçi, konuşmasında Kur'an-ı Kerim'den Bakara Suresi 154. Ayete de atıfta bulunarak şehitlik makamının yüceliğine dikkat çekti.

Şehit ailelerine seslenen Bakan Çiftçi, devletin her zaman yanlarında olacağını belirtti. Çiftçi, "Sizin acınız kelimelerin taşıyamayacağı kadar ağırdır. İnsan yüreğine düşen en büyük imtihanlardan birini veriyorsunuz. Bu imtihanda yalnız bırakılmayacaksınız. Sizler bu millete kahramanlar yetiştirdiniz. Şehitlerimizin hatırasını yaşatmak, onların uğruna can verdiği bu vatana sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. Bu toprakların huzuruna, milletimizin birliğine yönelen her karanlık niyet karşısında İçişleri Bakanlığımızı bulacaktır" dedi. Törenin ardından Tekirdağ Müftü Vekili Ahmet Nuri Bayraktutan tarafından dualar edildi ve şehitlerin naaşları omuzlarda cenaze araçlarına taşındı.

Şehit Ailelerinin Büyük Acısı

Törenin en duygusal anları, şehitlerin tabutlarına sarılan ailelerin vedası sırasında yaşandı. Şehit polis memuru Erkan Tütüncüler’in eşi Eda Tütüncüler ve oğlu Ege Miraç, törene polis yeleği giyerek katıldı. Küçük Ege Miraç’ın babasının Türk bayrağına sarılı tabutuna bakışı törendeki herkesi duygulandırdı. Şehit Emrah Koç’un yakınları da tabuta sarılarak Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yaktı. Saygı duruşunun ardından şehitlerin naaşları cenaze namazı için Hacı Mehmet Şirikçi Camisi’ne sevk edildi.

Cenaze namazının ardından şehitlerin defin yerleri de belli oldu. Şehit polis memuru Emrah Koç’un naaşı, askeri uçakla memleketi Van’a gönderilmek üzere Çorlu Atatürk Havalimanı’na nakledildi. Samsunlu olan ancak ailesiyle birlikte Çorlu’da yaşayan şehit Erkan Tütüncüler’in naaşı ise Çorlu Şehitliği’nde dualarla toprağa verildi. Çorlu halkı, cenaze araçlarının geçişi sırasında yol kenarlarında toplanarak tekbirler getirdi ve kahraman polisleri son yolculuklarına selam durarak uğurladı.

İzmir İçin Ne Anlama Geliyor?

Tekirdağ’da yaşanan bu acı olay, İzmir emniyet teşkilatını ve İzmirli vatandaşları da derinden etkiledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Valiliği gibi kurumlar taziye mesajları yayınlarken, İzmir’deki karakollarda ve uygulama noktalarında görev yapan polis memurları meslektaşları için yas tutuyor. İzmir gibi büyük metropollerde, benzer psikolojik vakalara müdahale eden güvenlik güçlerinin karşı karşıya kaldığı riskler, bu olayla birlikte tekrar gündeme geldi. İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli binlerce personel, Çorlu’daki meslektaşlarının acısını paylaşırken, bu tür olayların önlenmesi için saha güvenlik protokollerinin önemi bir kez daha anlaşıldı.

Bu gelişme, özellikle İzmir'in yoğun nüfuslu ilçeleri olan Konak, Karşıyaka ve Buca'da görev yapan güvenlik birimlerinin saha operasyonlarındaki hassasiyetini ve toplumun emniyet güçlerine olan desteğini simgeleyen önemli bir örnek teşkil ediyor.

Sık Sorulan Sorular

Çorlu'daki polis saldırısı tam olarak nerede ve nasıl gerçekleşti?

Olay, Tekirdağ Çorlu’nun merkezi noktalarından Reşadiye Mahallesi Kumyol Caddesi üzerinde bulunan bir iş merkezinde meydana geldi. Psikolojik sorunları olduğu bilinen ve mahkemece tedavi kararı bulunan 24 yaşındaki Orhan Altan, kendisini muhafaza altına almaya gelen polis memurları Erkan Tütüncüler ve Emrah Koç’a hem bıçakla hem de tabancayla saldırarak her iki memuru da şehit etti.

Şehit polis memurları Erkan Tütüncüler ve Emrah Koç nerelidir?

Şehit polis memurlarından Erkan Tütüncüler aslen Samsunlu olup, evli ve bir çocuk (Ege Miraç) babasıydı. Mesleki hayatını Çorlu'da sürdüren Tütüncüler, Çorlu Şehitliği'nde toprağa verildi. Diğer şehidimiz Emrah Koç ise Vanlıdır. Koç'un naaşı, devlet töreninin ardından memleketi Van'da defnedilmek üzere askeri uçakla Çorlu Atatürk Havalimanı'ndan uğurlandı.

Saldırgan Orhan Altan yakalandı mı ve hukuki süreç ne durumda?

Saldırıyı gerçekleştiren 24 yaşındaki Orhan Altan, olay yerinden kaçmaya çalışırken Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Şahsın psikolojik rahatsızlığına dair mahkeme kayıtları bulunmakla birlikte, iki polis memurunu şehit etmesi nedeniyle hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle adli soruşturma başlatıldı ve tutuklama süreci derhal işletildi.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Tekirdag#Sehit#Polis#Corlu#Gundem

İlgili Rehberler