Çiğli'de Aşure Bereketi: Başkan Yıldız Sahaya İndi
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Muharrem ayı kapsamında ilçenin dört bir yanında düzenlenen aşure etkinliklerine katılarak birlik mesajı verdi.

Çiğli’nin cadde ve meydanlarında kurulan dev kazanlarda kaynayan aşureler, binlerce İzmirliyi aynı sofrada buluşturdu. Muharrem ayının manevi atmosferini kentin dört bir yanına taşıyan Çiğli Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında düzenlediği etkinliklerle toplumsal dayanışmanın en somut örneğini sergiledi. Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, günün erken saatlerinde başlayan program kapsamında ilçeyi karış karış gezerek vatandaşlarla bir araya geldi.
Etkinlikler zinciri, Çiğli'nin inanç merkezlerinden başladı. Başkan Onur Emrah Yıldız, ilk durağında Harmandalı, Küçükçiğli ve Evka-2 Cemevlerini ziyaret etti. Burada düzenlenen aşure lokması dağıtımlarına bizzat katılan Yıldız, vatandaşlarla sohbet ederek Muharrem ayının getirdiği kardeşlik duygularını paylaştı. Cemevlerindeki buluşmalara belediye meclis üyeleri, bürokratlar, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de eşlik ederek kalabalık bir heyetle halkın arasında yer aldı.
Çiğli Sokaklarında Aşure ve Dayanışma Ruhu
Programın en renkli sahnelerinden biri Güzeltepe Kadın Dayanışma Merkezi’nde yaşandı. Başkan Onur Emrah Yıldız, bu noktadaki etkinliğe eşi Gamze Yıldız ile birlikte katılarak kadınların dayanışma ruhuna destek verdi. Kazanların başında aşure ikram eden Yıldız çifti, mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Etkinlik sadece yetişkinler için değil, çocuklar için de bir bayram havasında geçti. Çocuklar için hazırlanan yüz boyama alanları, küçüklerin keyifli vakit geçirmesini sağlarken, mahalledeki birlik ve beraberlik havası pekiştirildi.
Belediye hizmetlerinin mutfağında çalışan emekçiler de unutulmadı. Başkan Yıldız, günün devamında Çiğli Belediyesi Şantiyesi’ne giderek burada görev yapan personeliyle buluştu. Mesai arkadaşlarıyla aynı kazandan çıkan aşure lokmasını paylaşan Yıldız, belediye çalışanlarının ilçeye verdiği emeğin önemine dikkat çekti. Şantiyedeki buluşma, belediye yönetimi ile saha personeli arasındaki bağları güçlendiren samimi bir atmosferde gerçekleşti.
Günün finali ise ilçenin kalbi sayılan Kasaplar Meydanı’nda yapıldı. Çiğli Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından organize edilen final etkinliğinde, deyişler eşliğinde aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Müziğin ve maneviyatın buluştuğu meydanda, yüzlerce vatandaş aynı sofranın etrafında toplandı. Başkan Yıldız, burada yaptığı konuşmada aşurenin sadece bir yiyecek değil, Anadolu’nun kadim bir kültürel mirası olduğunu vurguladı.
Başkan Onur Emrah Yıldız: Aşure Kardeşliğin Simgesidir
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Muharrem ayının toplumsal barış için taşıdığı öneme değinerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yıldız, "Muharrem ayı; paylaşmanın, dayanışmanın, sabrın ve kardeşliğin en güçlü şekilde hissedildiği özel bir zaman dilimidir. Aşure ise farklı tatların aynı kazanda uyum içinde buluşmasının, toplumsal birlikteliğimizin en güzel simgelerinden biridir" ifadelerini kullandı. Farklılıkların bir zenginlik olduğunun altını çizen Yıldız, Çiğli'deki bu tablonun tüm Türkiye'ye örnek olması gerektiğini belirtti.
Başkan Yıldız konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Biz de Çiğli'nin dört bir yanında hemşehrilerimizle aynı lokmayı paylaşarak bu kadim geleneği yaşatmanın mutluluğunu yaşadık. Cemevlerimizde, Kadın Dayanışma Merkezimizde, belediyemizin birimlerinde ve meydanlarımızda aynı sofranın etrafında buluşarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirdik. Muharrem ayının tüm insanlığa barış, huzur, bereket ve dayanışma getirmesini diliyor, paylaşılan her lokmanın dostluğumuzu ve kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyorum."
İzmir İçin Ne Anlama Geliyor?
İzmir'in en kozmopolit yapılarından birine sahip olan Çiğli'de düzenlenen bu etkinlikler, yerel yönetimlerin toplumsal barışa sunduğu katkıyı göstermesi açısından büyük önem taşıyor. Özellikle Harmandalı, Güzeltepe ve Evka-2 gibi farklı demografik özelliklere sahip bölgelerin aynı paydada buluşması, İzmir’in "bir arada yaşama kültürü" vizyonunu destekliyor. Çiğli Belediyesi'nin hem inanç merkezlerini hem de kadın dayanışma merkezlerini programa dahil etmesi, belediyecilik anlayışının sadece altyapıdan ibaret olmadığını, sosyal dokuya da dokunduğunu kanıtlıyor.
Bu tür geniş kapsamlı organizasyonlar, İzmir'in kuzey aksındaki en büyük ilçelerinden biri olan Çiğli'de esnafın ve halkın moralini yükseltirken, yerel ekonomiye de dolaylı bir canlılık getiriyor. Kasaplar Meydanı gibi merkezi noktalarda yapılan buluşmalar, ilçedeki aidiyet duygusunu güçlendiriyor. Bu gelişme, özellikle Çiğli'de yaşayan 200 binden fazla vatandaşı ve ilçedeki sivil toplum kuruluşlarını yakından ilgilendiriyor.
Sık Sorulan Sorular
Çiğli Belediyesi aşure etkinliklerini nerelerde düzenledi?
Belediye ekipleri ve Başkan Onur Emrah Yıldız, etkinlikleri ilçenin geniş bir alanına yaydı. Program kapsamında Harmandalı, Küçükçiğli ve Evka-2 Cemevleri, Güzeltepe Kadın Dayanışma Merkezi, Belediye Şantiyesi ve Kasaplar Meydanı gibi stratejik noktalarda binlerce vatandaşa aşure ikramı yapıldı.
Etkinliklerde çocuklar için özel bir aktivite yapıldı mı?
Evet, özellikle Güzeltepe Kadın Dayanışma Merkezi'nde düzenlenen programda çocuklar unutulmadı. Uzman ekipler eşliğinde gerçekleştirilen yüz boyama etkinlikleriyle çocuklar keyifli vakit geçirirken, aileler de aşure lokmalarını paylaşarak Muharrem ayının manevi atmosferine dahil oldu.
Başkan Onur Emrah Yıldız'ın aşure mesajı neydi?
Başkan Yıldız, aşureyi "farklılıkların aynı kazanda kardeşliğe dönüşmesi" olarak tanımladı. Muharrem ayının sabır ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayan Yıldız, Çiğli'de paylaşılan her lokmanın toplumsal birliği ve kardeşliği daha da güçlendireceğini ifade ederek barış ve huzur temennisinde bulundu.
Etiketler


