Ekonomi

Çiğli Ataşehir'de Trafik Düğümü Çözülüyor: Caher Dudayev'e 6 Şeritli

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir girişindeki yoğunluğu azaltmak için Caher Dudayev Bulvarı'ndaki köprüyü genişleterek yola 3 yeni şerit ve bisiklet yolu ekliyor.

İzmirGündem Haber Masası
177 görüntülenme
Çiğli Ataşehir'de Trafik Düğümü Çözülüyor: Caher Dudayev'e 6 Şeritli
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

Çiğli Ataşehir Mahallesi’ndeki Koçtaş Kavşağı ve çevresinde kronikleşen trafik yoğunluğu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı yeni ulaşım projesiyle tarih oluyor. İzmir Ulaşım Ana Planı (UAP 2040) kapsamında yürütülen çalışmalarla, Çevre Yolu’ndan Mavişehir’e giriş noktasında yaşanan tıkanıklıkları gidermek amacıyla geniş kapsamlı bir şerit artırımı ve kavşak düzenlemesi başlatıldı.

Koçtaş Kavşağı ve Çevresinde Trafik Akışı Yeniden Düzenlendi

Projenin ilk etabında, bölgedeki en kritik noktalardan biri olan Koçtaş Kavşağı ve bu kavşağa bağlanan yol kollarında trafik güvenliğini artıracak dokunuşlar yapıldı. Yapılan teknik analizler sonucunda kavşak kapasitesinin yetersiz kaldığı tespit edilerek, şerit ve sinyalizasyon sistemleri modernize edildi. Bu düzenleme ile araçların kavşaktaki bekleme sürelerinin azaltılması ve ani manevralardan kaynaklanan trafik güvenliği risklerinin minimuma indirilmesi sağlandı.

Kavşak kapasitesinin daha etkin kullanılması amacıyla hayata geçirilen bu ilk aşama, özellikle sabah ve akşam saatlerinde Çiğli yönünden Karşıyaka ve Mavişehir istikametine giden sürücülerin yaşadığı gecikmeleri doğrudan etkiliyor. Bölgedeki araç hareketlerinin daha düzenli hale getirilmesiyle birlikte, bağlantı yollarındaki akış hızı artırıldı.

Caher Dudayev Bulvarı’na 3 Yeni Şerit ve Bisiklet Yolu Geliyor

Projenin ikinci ve en kapsamlı etabında ise Caher Dudayev Bulvarı üzerindeki darboğazın aşılması hedefleniyor. Bulvarın Küçükçiğli Deresi ile kesiştiği noktada bulunan mevcut köprü, kapasiteyi karşılayamadığı için genişletilecek. Yaklaşık 100 metre uzunluğundaki bir güzergahı kapsayan bu çalışma ile mevcut 3 şeritli yola 3 şerit daha eklenecek. Böylece yolun bu kesimi toplamda 6 şeritli bir yapıya kavuşacak.

Yeni inşa edilecek köprü 22 metre açıklığında olacak şekilde tasarlandı. Sadece motorlu taşıtlar için değil, çevreci ulaşım için de önemli bir adım atılarak güzergaha bir adet bisiklet şeridi eklenecek. Bu sayede Mavişehir ve Çiğli arasındaki bisikletli ulaşım ağı kesintisiz ve güvenli bir yapıya bürünecek. Genişletme çalışmalarıyla birlikte, çevre yolundan Mavişehir’e giriş yapan araçların oluşturduğu kuyrukların ortadan kaldırılması planlanıyor.

Flamingo Caddesi ve Sokak Düzenlemeleriyle Yeni Trafik Düzeni

Trafik akışını daha akıcı hale getirmek için bölgedeki dönüş noktalarında da köklü değişikliklere gidiliyor. Proje kapsamında Caher Dudayev Bulvarı’ndan 8294/1 Sokak’a yapılan dönüşler tamamen kapatılacak. Bu noktadaki trafik yükü, Flamingo Caddesi üzerinden yönlendirilecek. Sürücüler, yeni düzenlenen 3 şeritli yolu kullanarak karşı Flamingo Caddesi yönüne güvenli bir şekilde geçiş yapabilecek.

Bu düzenleme, ana arter üzerindeki sola dönüşlerden kaynaklanan tıkanıklıkları önleyerek trafik akışının sürekliliğini sağlayacak. Özellikle 8294/1 Sokak civarındaki yerleşim yerlerine ve ticari alanlara ulaşım, Flamingo Caddesi üzerinden daha kontrollü bir şekilde gerçekleştirilecek. Yapılan bu değişiklikler, bölgedeki yola katılım ve ayrılma noktalarında yaşanan karmaşanın da önüne geçmeyi hedefliyor.

Bu ulaşım yatırımı, özellikle İzmir Çevre Yolu'nu kullanarak Çiğli, Mavişehir ve Karşıyaka hattında seyahat eden binlerce İzmirli sürücünün günlük yaşam kalitesini doğrudan artıracak bir nitelik taşıyor.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Cigli#Mavisehir#Trafik#Ulasim#Gundem

Sıradaki haber

Çiğli'de Otomobili Tekmeleyen Sürücüye 180 Bin Lira Ceza
Gündem

Çiğli'de Otomobili Tekmeleyen Sürücüye 180 Bin Lira Ceza

12 gün önce
234

İlgili Haberler

Çiğli ve Karşıyaka Arasına Yeni Yol: 1671 Sokak Uzatılıyor
Gündem

Çiğli ve Karşıyaka Arasına Yeni Yol: 1671 Sokak Uzatılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli ile Karşıyaka arasındaki trafiği rahatlatmak amacıyla 950 metre uzunluğunda yeni bir bağlantı yolu ve iki köprü inşa ediyor.

İzmirGündem Haber Masası
14 gün önce
327
Çiğli'de Hastaneye Silahlı Saldırı ve Haraç Operasyonu: 7 Tutuklama
Gündem

Çiğli'de Hastaneye Silahlı Saldırı ve Haraç Operasyonu: 7 Tutuklama

Çiğli'de Ekol Baz Hastane Grubu'ndan 5 milyon dolar haraç isteyen ve silahlı saldırı düzenleyen 7 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmirGündem Haber Masası
14 saat önce
69
Hamza Dağ'dan Çiğli'ye Yatırım Sözü: 40 Dönümlük Millet Bahçesi
Gündem

Hamza Dağ'dan Çiğli'ye Yatırım Sözü: 40 Dönümlük Millet Bahçesi

AK Parti MKYK Üyesi Hamza Dağ, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ı ziyaret ederek ilçeye yapılacak Millet Bahçesi, TOKİ konutları ve kentsel dönüşüm projelerini görüştü.

İzmirGündem Haber Masası
1 gün önce
119
Çiğli'de kardeş kavgası cinayetle bitti: Ağabey kardeşini vurdu
Gündem

Çiğli'de kardeş kavgası cinayetle bitti: Ağabey kardeşini vurdu

İzmir'in Çiğli ilçesinde iki kardeş arasında çıkan tartışmada, 65 yaşındaki Bilgetekin G. Kardeşi Ali Aytekin Güvenç'i tabancayla vurarak öldürdü.

İzmirGündem Haber Masası
3 gün önce
143
Çiğli'de Kardeş Kavgası Kanlı Bitti: 62 Yaşındaki Adam Öldü
Gündem

Çiğli'de Kardeş Kavgası Kanlı Bitti: 62 Yaşındaki Adam Öldü

Çiğli Mimar Sinan Caddesi'nde Bilgetekin G., tartıştığı 62 yaşındaki kardeşi Ali Aytekin Güvenç'i tabancayla vurarak öldürdü.

İzmirGündem Haber Masası
3 gün önce
117
Çiğli Belediyesi 2027 Bütçe Görüşmesi Çoğunluk Sağlanamadığı İçin
Gündem

Çiğli Belediyesi 2027 Bütçe Görüşmesi Çoğunluk Sağlanamadığı İçin

Çiğli Belediyesi'nin 2027 yılı bütçe görüşmeleri, meclis üyelerinin toplantıya katılmaması nedeniyle yapılamazken AK Parti cephesinden duruma sert tepki geldi.

İzmirGündem Haber Masası
11 gün önce
197