Gündem

CHP'li Güç Seferihisar'dan Seslendi: AK Parti Yüzde...

CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Seferihisar'da esnaf ve STK'larla buluştu. Güç, AK Parti'nin oylarının yüzde 20'nin altına gerilediğini iddia ederek erken seçim çağrısı yaptı.

Zeynep Karaoğlu
8 görüntülenme
CHP'li Güç Seferihisar'dan Seslendi: AK Parti Yüzde...

Seferihisar ilçe merkezindeki semt pazarında tezgahların arasından yükselen "Bizi kurtarın" feryatları, CHP İzmir örgütünün saha mesaisine damga vurdu. CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, beraberindeki heyetle birlikte gerçekleştirdiği Seferihisar ziyaretinde, hayat pahalılığı altında ezilen vatandaşın ve üreticinin nabzını tuttu. Pazarcı esnafının "Bıçak kemiği geçti, bizi bu iktidardan kurtarın artık" sözleri üzerine konuşan Güç, Türkiye'nin mevcut ekonomik tablosunun artık sürdürülemez bir noktaya ulaştığını vurguladı.

Seferihisar Pazarı'nda Erken Seçim Çığlığı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in verdiği erken seçim startının ardından İzmir’de saha çalışmalarını sıkılaştıran Çağatay Güç, Seferihisar’da yoğun bir program gerçekleştirdi. CHP Seferihisar İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, il ve ilçe yöneticileriyle birlikte çarşı esnafını ziyaret eden Güç, her adımda erken seçim talebiyle karşılaştı. Esnafın ve vatandaşın artık önünü göremediğini belirten Güç, sahadaki gözlemlerini somut verilerle destekledi.

Ekonomik krizin derinleştiğini ve mızrağın artık çuvala sığmadığını ifade eden Güç, TÜİK rakamlarına da atıfta bulundu. Baskılanmış verilere rağmen yıllık enflasyonun yüzde 50’nin üzerinde açıklandığını hatırlatan Güç, "İnsanlar kısa vadede bile önünü göremiyor. Artık vatandaşın dayanacak gücü, bu iktidara tahammülü kalmadı. AK Parti bu durumun farkında olduğu için sokağa çıkamıyor, esnafın yüzüne bakamıyor" dedi. Güç, erken seçimin sadece millet için değil, "beceriksizlikle" suçladığı mevcut iktidar için de bir kurtuluş olacağını iddia etti.

"CHP Yüzde 40, AK Parti Yüzde 20 Altında"

Çağatay Güç’ün Seferihisar ziyaretindeki en çarpıcı açıklaması ise siyasi anketlere ve oy oranlarına yönelik oldu. AK Parti’nin halk nezdindeki desteğinin hızla eridiğini savunan Güç, şu iddialı rakamları paylaştı: "CHP olarak yüzde 40’ın üzerinde oy alıyoruz, AKP ise yüzde 20’nin altında. Baş aşağı gidiyorlar. Seçim sandığı gelecek, AKP tümden gidecek." Bu verilerin sahadaki karşılığını Seferihisar sokaklarında gördüklerini belirten Güç, CHP İzmir örgütü olarak seçim sandığı gelene kadar "erken seçim" mottosuyla sahada kalmaya devam edeceklerini duyurdu.

Pazarcı esnafı ve üreticilerle yaptığı görüşmelerde çözüm önerilerini de anlatan Güç, iktidara gelmeleri durumunda memleketin dertlerinden kısa sürede nasıl kurtulacağını anlatmaya devam edeceklerini söyledi. Güç, "Biz zaten CHP İzmir örgütü olarak topyekûn sahadaydık. Tüm Türkiye’nin beklediği o pazar gününe kadar da milletimizle birlikte olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanarak kararlılık mesajı verdi.

STK Ziyaretlerinde Toplumsal Barış Vurgusu

CHP heyetinin Seferihisar programı sadece esnaf ziyaretleriyle sınırlı kalmadı. İlçedeki sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret eden heyet; Seferihisar Esnaf Odası ve Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Rüştü Çelikgil, Şoförler Odası Başkanı Hasan Fehmi Abacı ve Alevi Kültür Dernekleri Seferihisar Şube Başkanı Serap Alev Selçuk ile bir araya geldi. Bu görüşmelerde demokrasinin yapı taşları olan STK’ların önemine değinildi.

Mevcut iktidarın "yandaşlık" anlayışıyla hareket ettiğini ve hak arayan her kesimi "düşman" ilan ettiğini savunan Çağatay Güç, eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Esnaf halinden şikâyet ederse esnaf düşman. Madenci hak ararsa madenci düşman, sendika düşman. İnanç özgürlüğü isteyen, laiklik için eylem yapan olursa onlar da düşman. Biz CHP iktidarımızda bu düşmanlık anlayışına son vereceğiz." Güç, farklılıkların bir zenginlik olduğunu ve toplumun her kesiminin özgürce sesini yükseltebileceği bir düzeni inşa edeceklerini belirtti.

İzmir İçin Ne Anlama Geliyor?

Bu ziyaret ve yapılan açıklamalar, İzmir’in yerel siyasetinde önümüzdeki dönemin çok daha hareketli geçeceğinin sinyallerini veriyor. Özellikle Seferihisar gibi tarımsal üretimin ve turizmin kalbi olan bir ilçede, üreticilerin "bıçak kemiğe dayandı" feryadı, İzmir’in diğer ilçelerindeki ekonomik beklentileri de özetliyor. CHP İzmir İl Başkanlığı'nın ilçelerde kurduğu bu doğrudan temas, yerel yönetimler ile genel merkez politikalarının uyumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Seferihisar'daki bu hareketlilik, özellikle ilçedeki esnaf ve kooperatiflerin ekonomik taleplerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumların gündemine daha hızlı taşınması anlamına gelebilir. Güç'ün paylaştığı oy oranları ve erken seçim baskısı, İzmir'deki siyasi rekabeti kızıştırırken, bu durumun yerel hizmet hızına ve projelerin takibine doğrudan etki etmesi bekleniyor. Bu gelişme, özellikle geçim derdi yaşayan Seferihisarlı küçük esnafı ve tarım üreticilerini yakından ilgilendiriyor.

Sık Sorulan Sorular

CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç Seferihisar'da hangi mesajları verdi?

Çağatay Güç, Seferihisar ziyaretinde ekonomik krizin artık yönetilemez bir boyuta ulaştığını ve halkın tek çözüm olarak erken seçimi gördüğünü belirtti. Güç, AK Parti'nin oy oranının yüzde 20'nin altına düştüğünü iddia ederek, CHP'nin yüzde 40 bandını aştığını ve iktidar değişiminin sandıkla gerçekleşeceğini vurguladı.

Seferihisar'daki saha çalışmasına kimler katıldı ve hangi kurumlar ziyaret edildi?

Ziyarete CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç'ün yanı sıra Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve CHP Seferihisar İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar katıldı. Heyet, Seferihisar Esnaf Odası, Şoförler Odası ve Alevi Kültür Dernekleri gibi önemli sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek temsilcilerle görüştü.

Çağatay Güç'ün ekonomi ve enflasyon hakkındaki açıklamaları nelerdir?

Güç, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının baskılanmış olmasına rağmen yüzde 50'nin üzerinde olduğunu hatırlattı. Esnafın ve vatandaşın alım gücünün bittiğini, "mızrağın çuvala sığmadığını" belirterek, ekonomik düzelmenin ve toplumsal barışın ancak erken bir seçimle mümkün olabileceğini ifade etti.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Seferihisar#CagatayGuc#CHP#ErkenSecim#Gundem#Siyaset

İlgili Rehberler