CHP İzmir İl Başkanı Güç Bergama'da: Tren Raydan Çıktı
CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Bergama'da esnaf ve üreticinin nabzını tuttu. Güç, ekonomik kriz ve erken seçim çağrısıyla iktidara sert yüklendi.

Bergama'nın tarihi sokaklarında esnafın, çiftçinin ve muhtarların kapısını çalan CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, ilçede derinleşen ekonomik krizi ve vatandaşın taleplerini yerinde inceledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in erken seçim çağrısının ardından saha çalışmalarına hız veren Güç, Bergama’da gerçekleştirdiği temaslarda iktidarın ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirerek, "Türkiye’de tren raydan çıkmış durumda, o treni yeniden rayına oturtacağız" mesajını verdi.
Bergama Esnafı ve Üreticisi Kan Ağlıyor
CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Bergama programı kapsamında ilçedeki meslek odalarını ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek geniş kapsamlı bir rapor oluşturdu. Bergama Ziraat Odası Başkanı Ahmet Vural, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Kadir Şahan ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Göksel Özüak ile bir araya gelen Güç, ilçedeki ticari hayatın durma noktasına geldiğini vurguladı. Oda başkanlarıyla yapılan görüşmelerde, özellikle artan maliyetler karşısında ezilen çiftçinin ve borç yükü altında ezilen esnafın sorunları masaya yatırıldı.
Saha gözlemlerini aktaran Güç, vatandaşın mutfağındaki yangının artık söndürülemez bir boyuta ulaştığını ifade etti. Pazar yerlerinde üreticilerle yaptığı görüşmelerden çarpıcı örnekler veren Güç, "Pazarda gördüğümüz tablo içler acısı. Kendi köyünde hayvancılık yapıp geçinemediği için pazar tezgahı açmak zorunda kalan köylülerimiz var. İnsanlar artık iki, hatta üç işte çalışarak sadece hayatta kalmaya çalışıyor. Anneler, babalar işsiz kalan çocuklarına bakmak zorunda kalmaktan yakınıyor. Bu sürdürülebilir bir tablo değildir" dedi.
İktidarın İzmir’e bakış açısını da eleştiren Çağatay Güç, halkın gerçek gündeminin geçim sıkıntısı olduğunu ancak Ankara'nın İzmir için sadece Çeşme Projesi gibi rant odaklı konuları konuştuğunu savundu. Vatandaşın barınma, gıda ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirten Güç, erken seçimin artık bir tercih değil, bir memleket meselesi haline geldiğini sözlerine ekledi.
Belediye Bütçeleri ve SGK Borçları Tartışması
Bergama’daki mahalle muhtarlarıyla bir toplantı düzenleyen Çağatay Güç, yerel yönetimler üzerindeki baskılara da dikkat çekti. AK Parti iktidarının CHP’li belediyeleri hizmet üretemez hale getirmek için özel bir çaba sarf ettiğini iddia eden Güç, SGK borçları üzerinden yürütülen tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı. Borç yükü en fazla olan belediyelerin aslında AK Partili belediyeler olduğunu ancak müfettişlerin ve bütçe kesintilerinin sadece muhalefet belediyelerini hedef aldığını savundu.
Güç, belediyelerin borçları konusunda çözüm odaklı bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Sadece CHP’li değil, tüm belediyelerin SGK borçlarının en azından faizleri silinebilir veya borçları makul şekilde yapılandırılabilir. Ancak iktidar buna yanaşmıyor. Amaçları halkın hizmet almasını engellemek. Küçük hesaplarla CHP’yi cezalandırdıklarını sanıyorlar ama aslında cezalandırılanlar Bergama halkıdır, emeklilerimizdir, gençlerimizdir. Belediye bütçelerini küçülterek vatandaşa gidecek hizmetin önünü kesiyorlar."
Toplumun liyakatli kadrolara ve adaletli bir yönetim anlayışına ihtiyaç duyduğunu belirten Güç, CHP’nin iktidara hazır olduğunu vurguladı. Partinin kurmay isimlerinin sürekli sahada olduğunu, farklı sektör temsilcileriyle çözüm panelleri düzenlediklerini hatırlatan İl Başkanı, piyasalardaki güvensizlik ortamının ancak iktidar değişimiyle son bulacağını iddia etti.
İzmir İçin Ne Anlama Geliyor?
CHP İzmir İl Başkanlığı'nın Bergama çıkarması, partinin sadece kent merkezinde değil, çevre ilçelerde de seçim startını verdiğini gösteriyor. Bergama gibi tarım ve ticaretin iç içe geçtiği bir ilçede verilen mesajlar, İzmir’in kırsal ekonomisindeki daralmanın siyasi yansımalarını net bir şekilde ortaya koyuyor. Özellikle belediye bütçeleri ve SGK borçları üzerinden yapılan açıklamalar, önümüzdeki dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile merkezi hükümet arasındaki gerilimin artacağının sinyallerini veriyor.
Bu ziyaretler dizisi, özellikle Bergama, Kınık ve Dikili hattındaki tarım üreticilerinin ve küçük esnafın sorunlarının İzmir siyasetinin ana gündem maddesi olmaya devam edeceğini gösteriyor. Güç'ün "erken seçim kaçınılmazdır" çıkışı, İzmir teşkilatının her an bir sandık kurulacakmış gibi mobilize olduğunu kanıtlıyor. Bu gelişme, özellikle İzmir’in kuzey aksındaki yerel ekonomik dinamikleri ve sosyal dengeleri yakından ilgilendiriyor.
Sık Sorulan Sorular
CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç Bergama'da hangi kurumları ziyaret etti?
Çağatay Güç, Bergama programı kapsamında ilçenin önemli ekonomik aktörlerini bir araya getiren kurumları ziyaret etti. Bu isimler arasında Bergama Ziraat Odası Başkanı Ahmet Vural, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Kadir Şahan ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Göksel Özüak yer aldı. Görüşmelerde ilçedeki esnafın ve çiftçinin yaşadığı ekonomik darboğaz hakkında detaylı bilgiler alındı.
Çağatay Güç'ün erken seçim açıklaması ne anlama geliyor?
Çağatay Güç, Türkiye'deki ekonomik tablonun "trenin raydan çıkması" şeklinde necek kadar ağır olduğunu belirterek erken seçimin bir "memleket meselesi" haline geldiğini savundu. Vatandaşın mutfağındaki yangının sadece sandıkla sönebileceğini ifade eden Güç, CHP'nin liyakatli kadrolarıyla iktidara hazır olduğunu ve piyasalardaki güvensizlik ortamını ancak adaletli bir yönetimin bitirebileceğini vurguladı.
Belediyelerin SGK borçları hakkında ne tür eleştiriler yapıldı?
Güç, iktidarın SGK borçları üzerinden CHP'li belediyeleri bilinçli olarak hedef aldığını iddia etti. Borç yükü en ağır olan belediyelerin AK Partili yerel yönetimler olmasına rağmen, müfettişlerin ve bütçe kısıtlamalarının muhalefet belediyelerine yöneldiğini belirtti. Tüm belediyelerin borç faizlerinin silinmesi veya yapılandırılması gerektiğini savunan Güç, bu baskıların aslında halkın hizmet almasını engellediğini dile getirdi.
Etiketler


