Gündem
Gündem

CHP'den Hükümete İzmir Eleştirisi

CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, merkezi hükümetin İzmir'e yatırım yapmadığını, körfez temizliği ve trafik sorunlarını çözmediğini belirterek sert eleştirilerde bulundu.

108 görüntülenme
CHP'den Hükümete İzmir Eleştirisi
CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, göreve geldikten sonra düzenlediği ilk basın toplantısında İzmir'in sorunlarına dikkat çekerek merkezi hükümeti eleştirdi. Güç, hükümetin İzmir'e yatırım yapmadığını ve kentin sorunlarının çözümü konusunda yetersiz kaldığını savundu.

Güç, İzmir Körfezi'nin temizlenmesi, trafik sorununa çözüm bulunması ve sosyal yardımların arttırılması gibi konularda merkezi hükümetin sorumluluklarını yerine getirmediğini ifade etti. Körfez temizliği için gerekli yetkinin bakanlıkta olduğunu hatırlatan Güç, İzmit Körfezi temizlenirken İzmir'e aynı özenin gösterilmemesini siyasi ayrımcılık olarak değerlendirdi.

Çöp sorununa çözüm olacak atık yakma tesisinin ÇED izninin geciktirilmesini ve ikinci çevre yolunun yapılmamasını da eleştiren Güç, bu durumların İzmir'e yapılan haksızlıklar olduğunu vurguladı. Özellikle dezavantajlı bölgelerde sosyal yardımların belediyeler tarafından karşılandığını belirten Güç, merkezi hükümetin bu konuda yetersiz kaldığını söyledi.

Güç, "İzmir'in kaderi AK Parti'nin siyasi keyfiyetine bırakılamaz. Bu şehrin hakkını hep birlikte savunacağız" diyerek, İzmir'in sorunlarının çözümü için mücadele edeceklerini belirtti.

[🤖 Bu haber için görseller Yapay Zeka tarafından oluşturulmuştur.]

Etiketler

#Izmir IzmirGundem CHPIzmir CagatayGuc Belediye Siyaset YerelSecim