Ekonomi

Cemil Tugay Tire'de: 300 Milyon TL'lik Dev Yatırım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Tire'de 300 milyon liralık yatırımları yerinde inceledi, üreticiye destek ve altyapı sözü verdi.

İzmirGündem Haber Masası
198 görüntülenme
Cemil Tugay Tire'de: 300 Milyon TL'lik Dev Yatırım
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Küçük Menderes Havzası'nın üretim merkezi Tire’de esnafın, çiftçinin ve muhtarların taleplerini dinlemek üzere sahaya indi. Sabahın erken saatlerinde Türkiye’nin en büyük açık hava pazarlarından biri olan Tire Pazarı’nda başlayan mesai, ilçenin dört bir yanına yayılan 300 milyon liralık dev yatırımların denetimiyle devam etti. Başkan Tugay’a bu yoğun programda Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Selahattin Mamikoğlu, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Meclis Üyeleri Görkem Çolak ve Hidayet Petin eşlik etti.

Tire'de 300 Milyon Liralık Altyapı Seferberliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tire’nin kronikleşmiş sorunlarını çözmek amacıyla İZSU ve İZBETON eliyle yaklaşık 300 milyon liralık bir yatırım bütçesini hayata geçiriyor. Fatih, Hürriyet ve Atatürk mahallelerini kapsayan çalışmalarda, yıllardır aynı hattan akan yağmur suyu ve atık su kanalları birbirinden ayrılıyor. Ekonomik ömrünü tamamlamış içme suyu şebekeleri ise tamamen yenilenerek ilçenin su kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor. Saha incelemelerinde teknik detayları paylaşan yetkililer, bugüne kadar 6,3 kilometre yağmur suyu hattı ile 1,7 kilometre atık su hattının tamamlandığını bildirdi. Ayrıca Başköy Mahallesi’nin atık su terfi hattı da modern bir yapıya kavuşturuldu.

Üstyapı çalışmalarında ise İZBETON ekipleri durmaksızın çalışıyor. Altyapısı biten cadde ve sokaklarda eş zamanlı olarak asfalt serimi gerçekleştiriliyor. Tire genelinde bugüne kadar 28 bin 537 ton sıcak asfalt serimi yapılırken, 92 bin metrekarenin üzerinde sathi kaplama ve 27 bin metrekare parke tamiri tamamlandı. Trafik güvenliğini artırmak amacıyla 4 bin 470 metre bordür imalatı yapıldı ve kırsal mahallelerdeki ulaşımı kolaylaştıran menfez çalışmaları bitirildi. Başkan Tugay, bazı yatırımların zaman aldığını ancak İzmir’in her köşesine eşit hizmet götürme noktasında kararlı olduklarını vurguladı. Mevcut çalışmaların ekim ayı itibarıyla tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulması planlanıyor.

Küçük Menderes Üreticisine Büyük Destek Paketi

Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu ve yönetimini ziyaret eden Başkan Tugay, bölgenin tarımsal potansiyeline dikkat çekti. Küçük Menderes Havzası’nın yaklaşık 1 milyon büyükbaş hayvana ev sahipliği yaptığını hatırlatan Tugay, üreticinin emeğinin karşılığını alabilmesi için markalaşmanın şart olduğunu belirtti. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığıyla bölgeye sağlanan desteklerin bilançosu ise oldukça kabarık. Tireli üreticilere bugüne kadar 15 bin 670 meyve ve zeytin fidanı dağıtıldı. Tarımsal zararlılarla mücadele kapsamında 4 bin 350 ekşilik böceği tuzağı ulaştırılırken, hayvancılığı desteklemek adına 350 üreticiye buzağı destek paketi verildi.

Başkan Tugay, "Bölgemizde herkesin kolay kolay ulaşamayacağı kalitede ürünler yetişiyor. Türkiye’nin en kaliteli kestanesi ve inciri bu topraklarda. Ancak üreticimiz zaman zaman emeğinin karşılığını alamıyor. Daha kaliteli ve sağlıklı üretim için birlikte çalışmamız gerekiyor" dedi. Muhtarların uzun süredir talep ettiği paketleme tesisi yatırımı için de yeşil ışık yakıldı. Toprak analizleri ve sulama altyapısı projeleriyle desteklenen Tireli çiftçiler, Büyükşehir'in sunduğu teknik destekle üretim maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor. Sosyal belediyecilik tarafında ise ihtiyaç sahibi ailelere gıda, süt, sıcak yemek ve nakdi yardımın yanı sıra emeklilere kira ve fatura desteği sağlanmaya devam ediyor.

Kültürel Miras ve Güvenlik Yatırımları Yerinde İncelendi

Başkan Tugay’ın Tire programındaki en dikkat çekici duraklardan biri tarihi Necippaşa Kütüphanesi oldu. Türkiye’nin en eski yazma eser kütüphanelerinden biri olan mekanda, 3 bini nadir eser olmak üzere toplam 5 bin yazma eseri inceleyen Tugay, kütüphane sorumlusu Ahmet Kılıç’tan kültürel mirasın korunması üzerine bilgi aldı. Kültürel zenginliğin turizmle birleşmesi gerektiğini ifade eden Başkan, ardından Tire Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ümit Ünalmış ile bir araya gelerek esnafın ekonomik beklentilerini not etti. Ziyaretin son aşamasında ise restore edilerek Tire Belediyesi’ne tahsis edilen mezbaha, ilçe otogarı ve yapımı süren Tire Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye İstasyonu incelendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Tire’deki bu kapsamlı dokunuşu, sadece altyapı ile sınırlı kalmayıp ilçenin ekonomik ve sosyal dokusunu güçlendirmeyi amaçlıyor. Özellikle öğrencilere yönelik eğitim yardımları ve engelli bireyler için sağlanan medikal malzeme desteği, yerel yönetim ile vatandaş arasındaki bağı kuvvetlendiriyor. Başkan Tugay, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu ile koordineli bir şekilde çalışarak kısıtlı bütçeye rağmen en verimli projeleri hayata geçireceklerini belirtti. Bu stratejik yatırımlar, özellikle Küçük Menderes Havzası'ndaki tarımsal ticaretin İzmir geneline daha sağlıklı yayılmasını sağlayacak bir köprü görevi görüyor.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Tire#CemilTugay#Belediye#Yatirim#Gundem#KucukMenderes

Sıradaki haber

İzmir Büyükşehir Belediyesi Emeklilere 90 Milyon Lira Ödedi
EkonomiGündem

İzmir Büyükşehir Belediyesi Emeklilere 90 Milyon Lira Ödedi

12 gün önce
255

İlgili Haberler

Tire'de İncir ve Ceviz Festivali: Alay Parkı'nda Renkli Açılış
YaşamGündem

Tire'de İncir ve Ceviz Festivali: Alay Parkı'nda Renkli Açılış

Tire Belediyesi tarafından düzenlenen İncir ve Ceviz Festivali, Alay Parkı'ndaki stantlar, atölyeler ve konserlerle kapılarını ziyaretçilere açtı.

İzmirGündem Haber Masası
7 gün önce
97
Tire'de İncir Tarlasında Traktör Devrildi: Nurettin Akkoyu Hayatını
Gündem

Tire'de İncir Tarlasında Traktör Devrildi: Nurettin Akkoyu Hayatını

İzmir'in Tire ilçesi Başköy Mahallesi'nde traktörün devrilmesi sonucu ağır yaralanan 61 yaşındaki Nurettin Akkoyu, kaldırıldığı Tire Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

İzmirGündem Haber Masası
15 gün önce
141
Bornova Belediyesi 2027 Bütçesi Kabul Edildi: 9 Milyar TL
EkonomiGündem

Bornova Belediyesi 2027 Bütçesi Kabul Edildi: 9 Milyar TL

Bornova Belediyesi'nin 9 milyar 30 milyon liralık 2027 bütçesi meclisten geçti; Başkan Ömer Eşki yatırımlarda önceliği yol ve altyapıya verdi.

İzmirGündem Haber Masası
4 gün önce
179
Ballıkuyu Kentsel Dönüşümünde Yeni Dönem: Kadifekale Silüeti Korunacak
EkonomiGündem

Ballıkuyu Kentsel Dönüşümünde Yeni Dönem: Kadifekale Silüeti Korunacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm Projesi'ni Kadifekale'nin tarihi dokusunu ve kent silüetini koruyacak şekilde revize ederek bölge sakinleriyle uzlaşma görüşmelerini başlattı.

İzmirGündem Haber Masası
8 gün önce
367
Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm Projesi Revize Edildi: Teras Evler Geliyor
EkonomiÇevre

Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm Projesi Revize Edildi: Teras Evler Geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’nin tarihi dokusunu koruyan Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm Projesi’ni revize ederek hak sahipleriyle uzlaşma sürecini başlattı.

İzmirGündem Haber Masası
8 gün önce
390
Girne ve Nazım Hikmet Bulvarları 150 Metrelik Üst Geçitle Bağlanıyor
EkonomiGündem

Girne ve Nazım Hikmet Bulvarları 150 Metrelik Üst Geçitle Bağlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka ve Örnekköy trafiğini rahatlatacak 150 metre uzunluğundaki karayolu üst geçidi projesi için inşaat çalışmalarına başladı.

İzmirGündem Haber Masası
12 gün önce
188