Cemil Tugay Kirazlı Öğrencilere Karne Sürprizi Yaptı
Kirazlı 207 öğrenci, Başkan Cemil Tugay'ın sözüyle İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda unutulmaz bir gün geçirdi. Filler beslendi, doğa bilinci aşılandı.

Kiraz’ın Örencik Zeybekler köyünden yola çıkan 207 öğrenci, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın geçtiğimiz hafta verdiği sözün gerçekleşmesiyle İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın kapısından heyecanla girdi. Sabahın erken saatlerinde ilçeden hareket eden kafile, Sasalı'daki devasa tesisin girişinde meraklı gözlerle çevreyi keşfetmeye başladı. Birçoğu hayatında ilk kez aslan, fil ve egzotik sürüngenleri görecek olmanın verdiği heyecanla, karne sevincini doğanın kalbinde yaşadı.
Kirazlı Çocuklar Doğal Yaşamla Tanıştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bu özel geziye 207 öğrencinin yanı sıra 16 öğretmen ve veliler de eşlik etti. Çocukların sevincine ortak olan Başkan Dr. Cemil Tugay, parkta öğrencilerle tek tek sohbet ederek eğitim hayatları hakkında bilgi aldı. Programda Başkan Tugay’a; Veteriner İşleri Dairesi Başkanı Hüseyin Gökhan Özdemir, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Anıl Kaçar ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ela Hızlı eşlik etti.
Türkiye’nin en büyük doğal yaşam parkı olma özelliğini taşıyan alanda, 140 farklı türden 1500’den fazla hayvan yaşıyor. Başkan Tugay, çocuklara parkın simgesi haline gelen fil ailesini anlattı. Anne Begümcan ve baba Winner’ın yavruları olan İzmir, Deniz ve Ege’nin hikayesini dinleyen minikler, elleriyle fillere elma ve havuç yedirdi. 8’inci sınıf öğrencisi Eda Geleş, hayatında buraya geleceğini hiç düşünmediğini belirterek mutluluğunu dile getirirken, 6’ncı sınıf öğrencisi Rabia Koç ise özellikle bukalemunların renk değiştirmesinden çok etkilendiğini söyledi.
Başkan Tugay'dan Yaşam Hakkı Mesajı
Ziyaret sırasında çocuklara doğa bilinci aşılamayı hedefleyen Başkan Tugay, dünyada insanların yalnız yaşamadığını vurguladı. Tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyulması gerektiğini belirten Tugay, "Sizler doğayla iç içe bir bölgede yaşıyorsunuz ancak burada çok sayıda canlı türünü bir arada görebiliyoruz. Doğal yaşam olması gerektiği gibi devam ederse her şey dengede kalır ve insanlar da huzur içinde yaşar" ifadelerini kullandı. Kirazlı çocukların kendilerini asla yalnız hissetmeyeceğini söyleyen Tugay, belediye olarak eğitim ortamlarını iyileştirmek için çalışmaya devam edeceklerini ekledi.
Gezinin sonunda öğrenciler, Ayşegül Baysal’ın yılanlara olan ilgisi ve Hazal Yılgıner ile Yurdagül Seyri’nin heyecan dolu anlatımlarıyla unutulmaz anılar biriktirdi. Gün sonunda kendilerine hazırlanan hediyeleri alan çocuklar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kiraz Örencik Zeybekler Ortaokulu'nda düzenleyeceği karne şenliği müjdesiyle ilçelerine döndü.
İzmir İçin Ne Anlama Geliyor?
Bu etkinlik, İzmir’in en uzak ilçelerinden biri olan Kiraz ile şehir merkezi arasındaki sosyal bağı güçlendiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yerel kalkınma ve sosyal adalet vizyonu çerçevesinde, kırsaldaki çocukların şehrin imkanlarından faydalanması sağlanıyor. Özellikle Çiğli Sasalı'da bulunan Doğal Yaşam Parkı, İzmirli çocuklar için sadece bir gezi alanı değil, aynı zamanda ekolojik bir eğitim merkezi işlevi görüyor. Bu tür projeler, İzmir’in çevre bilinci yüksek bir nesil yetiştirme hedefine doğrudan katkı sunuyor.
Sık Sorulan Sorular
İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda kaç çeşit hayvan bulunuyor?
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Çiğli Sasalı'da hizmet veren Doğal Yaşam Parkı, Türkiye'nin en büyük tesislerinden biridir. Park içerisinde yaklaşık 140 farklı türden 1500’den fazla yabani hayvan, doğal ortamlarına uygun alanlarda barınmaktadır. Ayrıca park, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesidir.
Kirazlı öğrenciler için düzenlenen gezinin kapsamı nedir?
Başkan Cemil Tugay'ın sözü üzerine gerçekleştirilen bu geziye Kiraz Örencik Zeybekler İlkokulu ve Ortaokulu'ndan toplam 207 öğrenci katılmıştır. Öğrenciler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım desteğiyle parkı ziyaret etmiş, filleri beslemiş ve uzmanlardan yaban hayatı hakkında bilgi almıştır. Etkinlik kapsamında çocuklara hediyeler de verilmiştir.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kiraz'da başka etkinlik yapacak mı?
Evet, Başkan Dr. Cemil Tugay'ın talimatıyla Kiraz'daki öğrenciler için sadece bu geziyle sınırlı kalınmayacak. Büyükşehir Belediyesi, Kiraz Örencik Zeybekler Ortaokulu’nda öğrenciler için özel bir karne şenliği düzenleyerek çocukların tatil sevincini artırmayı hedefliyor. Ayrıca bölgedeki okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi için de çalışmalar sürdürülecek.
Etiketler


