Gündem

Buca'da Kumpir Faciası: Eşe de Dava Açıldı

53 görüntülenme
0 paylaşım
Buca'da Kumpir Faciası: Eşe de Dava Açıldı
İzmir'in Buca ilçesinde, geçtiğimiz aylarda yaşanan üzücü bir olayda, bir restoranda yediği kumpir sonrası hayatını kaybeden Servet Polat'ın ölümüyle ilgili soruşturma derinleşiyor. Olayla ilgili tutuklu yargılanan iş yeri sahibinin kocası hakkında da "taksirle ölüme neden olma" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay, Buca'da bulunan bir restoranda meydana geldi. Servet Polat, restoranda yedikten sonra rahatsızlanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, işletme sahibi tutuklanmıştı. Soruşturma sürecinde elde edilen yeni deliller ve ifadeler doğrultusunda, işletme sahibinin eşinin de olayda sorumluluğu olduğu tespit edildi.

Savcılık, işletme sahibinin eşinin de restoranın işletilmesi ve gıda güvenliği konularında yetkili olduğunu belirledi. Bu nedenle, eş hakkında da "taksirle ölüme neden olma" suçundan iddianame düzenlendi. Dava, İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Olay, İzmir'de büyük üzüntü yaratırken, vatandaşlar gıda güvenliği konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Yetkililer, restoran ve benzeri işletmelerin düzenli olarak denetlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulunuyor. Dava süreci, olayın tüm detaylarının aydınlatılması ve sorumluların cezalandırılması açısından büyük önem taşıyor.

#Izmir Gundem Buca Kumpir Olay Adalet Haber IzmirGundem
Paylaş: