Gündem

Bornova'da Yediemin Otoparkı Yandı: 62 Araç Kül Oldu

Bornova Doğanlar'da otluk alanda başlayan yangın yediemin otoparkına sıçradı. 50 motosiklet ve 12 araç yanarak kullanılamaz hale geldi.

Zeynep Karaoğlu
15 görüntülenme
Bornova'da Yediemin Otoparkı Yandı: 62 Araç Kül Oldu

Bornova Doğanlar Mahallesi'ndeki yediemin otoparkından yükselen alevler, akşam saatlerinde ilçenin birçok noktasından görülen yoğun bir duman tabakası oluşturdu. Saat 19.00 sıralarında başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede otoparkın sınırlarını aşarak içerideki araçlara sirayet etti. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda profesyonel ekip sevk edilirken, alevlerin otopark içindeki akaryakıt depolarına ulaşma ihtimali büyük panik yarattı.

Bornova Doğanlar'da Alevler 62 Aracı Küle Çevirdi

Yangının merkez üssü olan Doğanlar Mahallesi'ndeki yediemin otoparkında, alevler kontrol altına alınana kadar büyük bir maddi hasar meydana geldi. Ekiplerin yaptığı ilk incelemelere göre, otoparkta muhafaza edilen 50 motosiklet ile aralarında hafif ticari araç, kamyon ve otomobillerin bulunduğu 12 araç tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Toplamda 62 aracın demir yığınına döndüğü olayda, otoparkın geniş bir alanına yayılan alevler, itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle diğer bölümlere sıçramadan durduruldu.

Olay yerine intikal eden İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yangını söndürmek için birden fazla noktadan müdahale gerçekleştirdi. Yangın sırasında bölgeye sadece itfaiye değil, olası yaralanmalara karşı sağlık ekipleri ve çevre güvenliğini sağlamak amacıyla çok sayıda polis ekibi de gönderildi. Polis ekipleri otopark çevresinde geniş bir güvenlik şeridi oluşturarak meraklı kalabalığı bölgeden uzaklaştırdı. İtfaiyenin saatler süren soğutma çalışmaları, gece geç saatlere kadar devam etti.

Yangının çıkış noktasına dair elde edilen ilk bulgular, alevlerin otoparkın hemen bitişiğinde bulunan otluk alanda başladığını gösteriyor. Kuru otların tutuşmasıyla başlayan yangının, rüzgarın yön değiştirmesi sonucu yediemin otoparkının tel örgülerine ve ardından araçların bulunduğu alana sıçradığı ileri sürülüyor. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, yangının kasıtlı mı çıkarıldığı yoksa bir ihmal sonucu mu başladığını belirlemek adına kapsamlı bir soruşturma yürütecek. İtfaiye raporunun ardından otoparktaki net maddi hasar ortaya çıkacak.

İzmir İçin Ne Anlama Geliyor?

Bu olay, özellikle Bornova ve çevresindeki yediemin otoparklarının güvenliğini ve çevre düzenlemesini tekrar gündeme getirdi. İzmir'in yaz aylarında artan otluk alan yangınları, şehir içindeki bu tip hassas depolama alanları için büyük bir risk oluşturuyor. Doğanlar Mahallesi gibi sanayi ve yerleşim alanlarının kesiştiği bölgelerde, açık alanlardaki araçların yangına karşı korunması noktasında daha sıkı önlemler alınması gerektiği görülüyor.

İzmir'deki yediemin otoparklarında bulunan binlerce araç, hukuki süreçlerin tamamlanmasını beklerken bu tip risklerle karşı karşıya kalıyor. Bu yangın, sadece araç sahiplerini değil, aynı zamanda bu araçların hukuki sorumluluğunu üstlenen işletmecileri ve ilgili kamu kurumlarını da doğrudan etkiliyor. Özellikle ESHOT güzergahlarına ve ana arterlere yakın olan bu otoparkta çıkan yangın, bölgedeki trafik akışını da bir süreliğine sekteye uğrattı.

Bornova'daki bu gelişme, İzmir genelindeki diğer yediemin otoparkları ve benzeri açık depolama alanları için bir uyarı niteliği taşıyor. Şehrin kuzey aksında yer alan Doğanlar ve Pınarbaşı gibi bölgelerde, otluk alan temizliğinin ve yangın emniyet şeritlerinin önemi bu acı tabloyla bir kez daha kanıtlanmış oldu. Olayla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturma, İzmir Emniyet Müdürlüğü ve İtfaiye koordinasyonunda derinleştiriliyor.

Sık Sorulan Sorular

Bornova yediemin otoparkı yangınında toplam kaç araç zarar gördü?

Yangın sonucunda otopark içerisinde bulunan 50 adet motosiklet ile hafif ticari araç, kamyon ve binek otomobillerden oluşan 12 araç tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmiştir. Toplamda 62 araçlık bir kayıp söz konusudur ve bu araçların büyük bir kısmı hurda yığınına dönmüştür.

Yangın tam olarak nerede ve saat kaçta başladı?

Yangın, İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Doğanlar Mahallesi'nde bulunan bir yediemin otoparkında meydana geldi. Alevlerin yükseldiği ilk ihbar saat 19.00 sıralarında yapıldı ve ekipler kısa süre içerisinde olay yerine ulaşarak müdahale çalışmalarına başladı.

Yangının çıkış sebebi nedir ve soruşturma başlatıldı mı?

İlk iddialara göre yangın, otoparkın hemen yanında bulunan otluk alanda başladı ve rüzgarın etkisiyle araçların bulunduğu alana sıçradı. İzmir Emniyet Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, yangının kesin çıkış nedenini belirlemek amacıyla geniş çaplı bir soruşturma başlatmış durumdadır.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Bornova#Yangin#Gundem#Doganlar#Itfaiye

İlgili Rehberler