Eğitim

Bornova'da Matematik Öğretmenine Kadın Velilerden Taciz Suçlaması

Bornova Yavuz Sultan Selim Ortaokulu’nda görevli matematik öğretmeni Y. H. Hakkında, kadın velilere yönelik sözlü tacizde bulunduğu iddiasıyla soruşturma açıldı.

İzmirGündem Haber Masası
5 görüntülenme
Bornova'da Matematik Öğretmenine Kadın Velilerden Taciz Suçlaması
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

Bornova Kazım Dirik Mahallesi’ndeki Yavuz Sultan Selim Ortaokulu’nda görev yapan matematik öğretmeni Y. H. Hakkında, kadın velilere yönelik sözlü tacizde bulunduğu iddiasıyla idari soruşturma başlatıldı. 2 Ekim'de yaşanan olayda, öğretmenin veli toplantısı sırasında belirli öğrencilerin isimlerini vererek sadece kadın velilerle görüşmek istediği öne sürüldü.

Okulda düzenlenen toplantıya eşiyle birlikte katılan bir veli, matematik öğretmeninin içeri girerek sürekli kadınlara hitaben konuştuğunu belirtti. Velinin anlatımına göre öğretmen, "Ben bayanlarla görüşmek istiyorum, bayanlar da benim telefon numaramı kaydetsin" diyerek 5-6 öğrenci ismi saydı. Toplantı çıkışında öğretmenle görüşmek isteyen erkek veli, Y. H.'nin parmağıyla göğüs kafesine dokunarak "Sizi istemiyorum, ben bayan istiyorum" dediğini ve eşine bakarak göz kırptığını iddia etti.

Okulun yakınındaki bir kafede gerçekleşen görüşmede ise öğretmenin velilere yönelik ağır ithamlarda bulunduğu savunuldu. Şikayetçi velilerin iddiasına göre Y. H., masada yalnız kaldığı bir kadın veliye, "Severek mi evlendin? Senin gibi karım olsun, 40 yıl borcum olsun" ifadelerini kullandı. Bir başka kadın veliye ise "Siz dulsunuz, sizinle sevgili olmak isteyen çok kişi vardır, evlenmeyi düşünüyor musunuz?" dediği öne sürüldü.

Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Soruşturma Başlattı

Yaşananların ardından panik ve korku içinde okul yönetimine giden veliler, öğretmen Y. H. Hakkında şikayet dilekçesi verdi. Veliler, yaptıkları araştırmada söz konusu öğretmenin daha önce Buca’da bir okulda müdürlük yaparken de benzer taciz şikayetleriyle karşılaştığını öğrendiklerini iddia etti.

Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, velilerin başvurusu üzerine öğretmen hakkında geniş kapsamlı soruşturma başlattı. Süreci yakından takip eden veliler, çocuklarının eğitimi ve güvenliği konusunda endişeli olduklarını ifade etti.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Bornova#Egitim#Haber#Asayis

Sıradaki haber

Bornova'da Asırlık Çınarlara Vefa: 3. Yaş Üniversitesi Müjdesi
YaşamGündem

Bornova'da Asırlık Çınarlara Vefa: 3. Yaş Üniversitesi Müjdesi

4 gün önce
196

İlgili Haberler

Bornova'da Genç Mucitler İş Başında: Junioruni Rüzgarı Esti
TeknolojiEğitim

Bornova'da Genç Mucitler İş Başında: Junioruni Rüzgarı Esti

Bornova Belediyesi ve Goethe Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenen Junioruni etkinliğinde 60 genç, robotikten sanal gerçekliğe uzanan projeler üretti.

İzmirGündem Haber Masası
7 gün önce
100
Bornova Kent Konseyi'nde Doğan Baran Mengüş Yeniden Başkan
YaşamKültür

Bornova Kent Konseyi'nde Doğan Baran Mengüş Yeniden Başkan

Bornova Kent Konseyi Genel Kurulu'nda Doğan Baran Mengüş yeniden başkan seçilirken, uluslararası festival ve mahalle komiteleri gibi yeni projeler açıklandı.

İzmirGündem Haber Masası
5 saat önce
36
Bornova Çamkule'de 4718 Sokak Güvenli Hale Getirildi
Gündem

Bornova Çamkule'de 4718 Sokak Güvenli Hale Getirildi

Bornova Belediyesi, Çamkule Mahallesi'nde kış aylarında tehlike saçan 4718 Sokak'taki dik yokuşu özel zemin betonuyla kaplayarak yaya güvenliğini sağladı.

İzmirGündem Haber Masası
6 saat önce
47
Bornova Homeros Kitap Günleri 790 Bin Kitapla Sona Erdi
KültürGündem

Bornova Homeros Kitap Günleri 790 Bin Kitapla Sona Erdi

Bornova Belediyesi'nin düzenlediği 7. Homeros Kitap Günleri, 10 gün boyunca 440 yazar ve 65 yayınevini Büyükpark'ta kitapseverlerle buluşturdu.

İzmirGündem Haber Masası
24 saat önce
124
Bilal Saygılı Bornova'da Konuştu: Bizim Gündemimiz İzmir'dir
Gündem

Bilal Saygılı Bornova'da Konuştu: Bizim Gündemimiz İzmir'dir

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Bornova'da düzenlenen toplantıda muhalefetin iç tartışmalarına değinerek partisinin İzmir odaklı hizmet siyasetini vurguladı.

İzmirGündem Haber Masası
3 gün önce
481
Bornova Kent Bostanları Kışa Hazır: 1160 Kadın Toprakla Buluştu
EkonomiYaşam

Bornova Kent Bostanları Kışa Hazır: 1160 Kadın Toprakla Buluştu

Bornova Belediyesi kentsel tarım alanlarını 50 bin metrekareye çıkarırken, 1160 üretici kadın 9 farklı bostanda kışlık sebze dikimine başladı.

İzmirGündem Haber Masası
3 gün önce
206

İlgili Rehberler