Çevre

Bornova'da Ayakkabı İmalathanesinde Korkutan Yangın

Bornova Kemalpaşa Mahallesi'nde 5 katlı ayakkabı imalathanesinde çıkan yangın 5 saatte söndürüldü. Dumandan etkilenen bir kişi hastaneye kaldırıldı.

İzmirGündem Haber Masası
333 görüntülenme
Bornova'da Ayakkabı İmalathanesinde Korkutan Yangın
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

Bornova Kemalpaşa Mahallesi 7407 Sokak üzerinde bulunan 5 katlı bir ayakkabı imalathanesinin pencerelerinden yükselen alevler, gece saatlerinde tüm ilçeyi teyakkuza geçirdi. Saat 23.15 sıralarında binanın 4’üncü katında henüz belirlenemeyen bir sebeple başlayan yangın, kısa sürede üst katlara sıçrayarak gökyüzünü yoğun bir duman tabakasıyla kapladı. Çevredeki vatandaşların gökyüzüne yükselen siyah dumanları fark etmesiyle durum vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi.

İhbarın ardından bölgeye İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı çok sayıda itfaiye ekibi, sağlık görevlileri ve polis birimleri sevk edildi. Ayakkabı üretiminde kullanılan deri, plastik, yapıştırıcı ve diğer yanıcı kimyasal maddelerin varlığı, alevlerin kontrol altına alınmasını güçleştirdi. İtfaiye ekipleri, dar sokaklarda ve yoğun duman altında binanın dört bir yanından müdahale başlatırken, polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak sokağı araç ve yaya trafiğine kapattı.

Bornova'da 5 Saatlik Zorlu İtfaiye Mesaisi

Yangın, ayakkabı imalatında kullanılan malzemelerin parlayıcı özelliği nedeniyle zaman zaman şiddetini artırdı. Binanın 4’üncü katında hapsolan alevler, kısa sürede 5’inci kata da sirayet etti. İtfaiye ekipleri, merdivenli araçlarla hem dışarıdan hem de bina içerisinden yoğun bir soğutma ve söndürme çalışması yürüttü. Yaklaşık 5 saat süren aralıksız müdahalenin ardından alevler sabaha karşı kontrol altına alınabildi. Ekiplerin koordineli çalışması sayesinde yangının bitişikteki diğer iş yerlerine sıçraması engellendi.

Olay sırasında iş yerinde bulunan ve alevlere müdahale etmeye çalıştığı tahmin edilen 1 kişi yoğun dumandan etkilendi. Bölgede hazır bekleyen sağlık ekipleri, dumandan etkilenen vatandaşa olay yerindeki ilk müdahalesini gerçekleştirdikten sonra hastaneye sevkini sağladı. Hastaneye kaldırılan kişinin sağlık durumunun takip edildiği belirtilirken, yangın sırasında binada başka birinin bulunmaması olası bir can kaybının önüne geçti. Ancak 5 katlı binanın üst katlarında çok büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarını tamamlamasının ardından bölgede uzun süre soğutma işlemi yapıldı. Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yangın raporu hazırlamak üzere inceleme başlattı. Polis ekipleri de olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürüterek görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. İmalathanedeki makine parkuru ve stoktaki ürünlerin büyük bir kısmının kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

İzmir Bornova Sanayi Bölgesi İçin Yangın Güvenliği Alarmı

Bornova Kemalpaşa Mahallesi, İzmir'in küçük ve orta ölçekli sanayi üretiminin kalbinin attığı en kritik noktalardan biri olarak biliniyor. Özellikle ayakkabı, tekstil ve mobilya gibi yanıcı maddelerin yoğun kullanıldığı imalathanelerin bulunduğu 7407 Sokak ve çevresindeki bu olay, bölgedeki yangın güvenliği önlemlerini yeniden tartışmaya açtı. Bu tür yangınlar sadece ilgili işletmeye zarar vermekle kalmıyor, aynı zamanda İzmir'in yerel üretim zincirinde de aksamalara neden oluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi ekiplerinin bölgedeki denetimlerini sıkılaştırması beklenirken, sanayi sitelerindeki yangın hidrantlarının ve binaların yangın merdiveni kapasitelerinin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Ayakkabı sektörünün yoğunlaştığı bu bölgede meydana gelen hasarın, İzmir ayakkabı piyasasında kısa süreli tedarik sorunlarına yol açabileceği ifade ediliyor. Özellikle Bornova Işıkkent ve Kemalpaşa Mahallesi hattındaki esnafın, benzer risklere karşı sigorta ve güvenlik önlemleri konusunda daha dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.

Bu büyük yangın, özellikle Bornova ve çevresinde yaşayan binlerce işçiyi ve imalat sektörü paydaşlarını güvenlik standartları konusunda yakından ilgilendiriyor.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Bornova#Yangin#Gundem#IzmirHaberleri

Sıradaki haber

Bornova Belediyesi 2027 Bütçesi Kabul Edildi: 9 Milyar TL
EkonomiGündem

Bornova Belediyesi 2027 Bütçesi Kabul Edildi: 9 Milyar TL

13 saat önce
58

İlgili Haberler

Ömer Eşki 3. Sanayi Sitesi’nde: Esnaf Kaderini Teslim Etmemeli
EkonomiGündem

Ömer Eşki 3. Sanayi Sitesi’nde: Esnaf Kaderini Teslim Etmemeli

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 3. Sanayi Sitesi esnafıyla buluştuğu etkinlikte Türkiye ekonomisinin kırılganlığına ve dışa bağımlılığa dikkat çekti.

İzmirGündem Haber Masası
16 saat önce
67
Bornova Cinayeti Şüphelisi İş İnsanı Taziye Ziyaretinde Yakalandı
Gündem

Bornova Cinayeti Şüphelisi İş İnsanı Taziye Ziyaretinde Yakalandı

Bornova'da Sinan Ümit'in öldürülmesine ilişkin aranan firari iş insanı Levent Demir, Aydın'da taziye ziyaretindeyken yakalanarak tutuklandı.

İzmirGündem Haber Masası
1 gün önce
98
Başkan Ömer Eşki Doğanlar sakini Yıldırım ailesine konuk oldu
YaşamGündem

Başkan Ömer Eşki Doğanlar sakini Yıldırım ailesine konuk oldu

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Doğanlar Mahallesi'nde Yıldırım ailesini ziyaret ederek Kent Bostanı projesinin mahalledeki etkilerini inceledi.

İzmirGündem Haber Masası
1 gün önce
103
Bornova'da Okullara Güvenlik Kalkanı: Ömer Eşki Seferberlik Başlattı
EğitimGündem

Bornova'da Okullara Güvenlik Kalkanı: Ömer Eşki Seferberlik Başlattı

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, okul çevrelerinde fiziki düzenlemeleri tamamlayarak şiddete karşı geniş kapsamlı güvenlik seferberliği çağrısı yaptı.

İzmirGündem Haber Masası
1 gün önce
80
Bornova Kent Konseyi'nde Doğan Baran Mengüş Yeniden Başkan
YaşamKültür

Bornova Kent Konseyi'nde Doğan Baran Mengüş Yeniden Başkan

Bornova Kent Konseyi Genel Kurulu'nda Doğan Baran Mengüş yeniden başkan seçilirken, uluslararası festival ve mahalle komiteleri gibi yeni projeler açıklandı.

İzmirGündem Haber Masası
3 gün önce
105
Bornova Çamkule'de 4718 Sokak Güvenli Hale Getirildi
Gündem

Bornova Çamkule'de 4718 Sokak Güvenli Hale Getirildi

Bornova Belediyesi, Çamkule Mahallesi'nde kış aylarında tehlike saçan 4718 Sokak'taki dik yokuşu özel zemin betonuyla kaplayarak yaya güvenliğini sağladı.

İzmirGündem Haber Masası
3 gün önce
170

İlgili Rehberler