Gündem

Bergama Yollarında Büyük Dönüşüm: 9 Bin 500 Ton Asfalt Serildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bergama genelinde yürüttüğü yol yenileme çalışmaları kapsamında 35 bin metrekarelik alanda asfalt serimini tamamladı.

İzmirGündem Haber Masası
168 görüntülenme
Bergama Yollarında Büyük Dönüşüm: 9 Bin 500 Ton Asfalt Serildi
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

Bergama Bahçelievler Mahallesi Yeşillik Caddesi’nde 20 bin metrekarelik alanda 5 bin 500 ton sıcak asfalt serimi tamamlanarak bölgedeki ulaşım konforu en üst seviyeye çıkarıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezinden kırsal mahallelere kadar uzanan geniş bir hatta ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla eş zamanlı yatırımlarını sürdürüyor.

Bergama Bahçelievler ve Fatih Mahallelerinde Asfalt Mesaisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Bergama’nın en yoğun noktalarından biri olan Fatih Mahallesi 315. Sokak ve Anafartalar Caddesi’nde de çalışmalarını hızlandırdı. Bu bölgede 15 bin metrekarelik alana 4 bin ton sıcak asfalt dökülerek yollar modern bir görünüme kavuşturuldu. Altyapı çalışmalarıyla koordineli şekilde ilerleyen projede, Özgürlük Caddesi ve Akşemsettin Caddesi üzerindeki yenileme işlemleri ise aralıksız devam ediyor.

Bölge sakinlerinden Furkan Yılmazoğulları, yapılan çalışmanın ardından mahalledeki değişimi şu sözlerle anlattı: "Yollarımız daha önce berbat durumdaydı. Tozdan, topraktan geçilmiyordu. Cadde şimdi mükemmel oldu. Çalışmalar çok güzel ilerliyor." Mahalle sakinleri, özellikle altyapı kazıları sonrası bozulan yolların hızla yenilenmesinden duydukları memnuniyeti dile getiriyor.

9 Okul ve Sürücü Adayları İçin Güvenli Ulaşım Hattı

Bahçelievler Mahallesi Yeşillik Caddesi’ndeki yenileme, sadece bir yol çalışması olmanın ötesinde eğitim camiası için kritik bir önem taşıyor. Bölgede bulunan 9 ayrı eğitim kurumu, spor tesisleri ve sürücü adaylarının eğitim güzergahı bu cadde üzerinde yer alıyor. Mahalle Muhtarı Mücahit Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a teşekkür ederek, "Mahallemizde 9 okul bulunuyor ve bu nedenle yol oldukça yoğun kullanılıyordu. Sürücü adayları ve okul servisleri ulaşım sağlarken ciddi sıkıntılar yaşıyordu. Sorunlarımızın kısa sürede çözülmesi bizleri mutlu etti" ifadelerini kullandı.

Mahalle sakini Selahattin Dervent ise Bergama’nın gelişen mahallelerine yapılan hizmetlerin değerine vurgu yaptı. Dervent, "Buraya yapılan her hizmet çok değerli. Son dönemde kazılar ve su baskınları nedeniyle yolların kazılması çeşitli sorunlara yol açmıştı, şimdi bu sorunlar ortadan kalktı" dedi. Levent Şinasi Kutnal da eğitim pistinin ve okul yollarının yenilenmesinin bölge halkı için en büyük ihtiyaçlardan biri olduğunu belirtti.

Kırsal Mahallelerde Sathi Kaplama Çalışmaları Sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bergama mesaisi sadece merkezle sınırlı kalmıyor. Kırsal mahallelerin ulaşım kalitesini artırmak için sathi kaplama çalışmaları da eş zamanlı yürütülüyor. Ayazkent-Doğancı ile Ferizler-Paşaköy mahalleleri arasındaki yollar tamamen yenilenirken, Bahçelievler ile Yalnızev mahalleleri arasındaki yaklaşık 2 kilometrelik güzergahta çalışmalar devam ediyor. Ayrıca İzmir’in bir diğer önemli ilçesi olan Foça’da da Kozbeyli Küme Evleri ile Gerenköy-Ilıpınar mahalleleri arasındaki yollar modernize edildi.

Bergama'nın tarihsel dokusu ve gelişen sanayisiyle artan trafik yükü, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yatırımlarıyla hafifletiliyor. Yapılan çalışmalar, özellikle tarımsal üretim yapan köylerin merkeze erişimini kolaylaştırarak yerel ekonomiye de doğrudan katkı sağlıyor.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Bergama#Asfalt#CemilTugay#Belediye#Gundem

Sıradaki haber

Bergama'da Zehir Operasyonu: Bin 128 Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
Gündem

Bergama'da Zehir Operasyonu: Bin 128 Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

11 gün önce
189

İlgili Haberler

Bornova 6203 Sokak'ta Asfalt Mesaisi: Ömer Eşki Sözünü Tuttu
Gündem

Bornova 6203 Sokak'ta Asfalt Mesaisi: Ömer Eşki Sözünü Tuttu

Bornova Belediyesi, Karacaoğlan Mahallesi 6203 Sokak’ta kronikleşen yol sorununu asfalt serim çalışmalarıyla kış yağmurları başlamadan çözüme kavuşturuyor.

İzmirGündem Haber Masası
5 gün önce
108
Cemil Tugay Buca Sokaklarında: Sorunları Yerinde Dinledi
Gündem

Cemil Tugay Buca Sokaklarında: Sorunları Yerinde Dinledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Buca’nın 6 mahallesinde muhtarlar ve vatandaşlarla buluşarak yerinde çözüm talimatı verdi.

İzmirGündem Haber Masası
16 gün önce
113
İzmir Büyükşehir Belediyesi Emeklilere 90 Milyon Lira Ödedi
EkonomiGündem

İzmir Büyükşehir Belediyesi Emeklilere 90 Milyon Lira Ödedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ekonomik zorluk yaşayan 24 binden fazla emekliye Eylül ayında toplam 89 milyon 896 bin liralık nakdi destek sağladı.

İzmirGündem Haber Masası
4 gün önce
79
İzmir'de Emekli Desteği 4 Bin TL Oldu: 90 Milyon Lira Yattı
EkonomiGündem

İzmir'de Emekli Desteği 4 Bin TL Oldu: 90 Milyon Lira Yattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, emeklilere sağladığı alışveriş ve kira desteğini 4 bin TL’ye yükselterek Ağustos ayında toplam 89,8 milyon TL ödeme gerçekleştirdi.

İzmirGündem Haber Masası
10 gün önce
85
İzmir'de Afet Yönetimine Yeni Düzen: İki Kritik Birim Birleşti
ÇevreGündem

İzmir'de Afet Yönetimine Yeni Düzen: İki Kritik Birim Birleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin afet direncini artırmak amacıyla Mühendislik Jeolojisi ve Zemin İnceleme birimlerini tek çatı altında topladı.

İzmirGündem Haber Masası
13 gün önce
94
Bergama Tarım Fuarı Kapılarını Açtı: Üreticiye Destek Mesajı
EkonomiGündem

Bergama Tarım Fuarı Kapılarını Açtı: Üreticiye Destek Mesajı

Bergama Tarım ve Hayvancılık Fuarı, zeytincilik panelleri ve teknolojik ekipmanlarla kapılarını açarken, Başkan Tanju Çelik üreticinin ekonomik mağduriyetine dikkat çekti.

İzmirGündem Haber Masası
4 gün önce
154

İlgili Rehberler