Bayraklı'da Plakasız Kamyonla Kaçak Atık Dökümüne Suçüstü
Bayraklı Belediyesi ekipleri, Smyrna Meydanı yakınlarında plakasız bir kamyonla kamu alanına kaçak atık döken şahsı suçüstü yakalayarak yasal işlem başlattı.

Bayraklı Smyrna Meydanı yakınlarındaki 1643/6 Sokak’ta plakasız bir kamyonla kamu alanına kaçak atık döküldüğünü fark eden belediye ekipleri, 6 Ağustos Perşembe günü saat 10.40 sıralarında olaya müdahale ederek suçüstü yaptı. Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi çevresinde rutin denetimlerini gerçekleştiren Bayraklı Belediyesi ekipleri, çevre kirliliğine yol açan döküm işlemini anında durdurarak durumu tutanak altına aldı.
1643/6 Sokak’ta Kaçak Döküm Hareketliliği: Plakasız Kamyon Yakalandı
Bayraklı’nın en işlek noktalarından biri olan Smyrna Meydanı ve çevresindeki denetimler sırasında, kamu arazisine kaçak şekilde katı atık bırakıldığı tespit edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede, atık dökümünde kullanılan kamyonun plakasız olduğu belirlendi. Çevre ve görüntü kirliliğine neden olan bu eylem, belediye personeli tarafından durdurulurken, ilgili şahıs hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında yasal işlem uygulandı.
Olay yerinde yapılan tespitlerin ve tutulan resmi tutanakların ardından, çevreyi kirleten şahısla ilgili süreç derinleştirildi. Belediye ekipleri, gerekli yasal prosedürleri tamamladıktan sonra ilgili kişiyi detaylı inceleme ve ek yaptırımlar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne sevk etti. Bölgedeki spor kompleksi ve sosyal alanların korunması amacıyla yürütülen bu denetimlerin, ilçenin genel huzuru ve temizliği için kritik önem taşıdığı vurgulandı.
Başkan İrfan Önal’dan İzmirlilere Çağrı: Çevremizi Korumak Sorumluluğumuz
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, yaşanan olay sonrası yaptığı açıklamada, ilçenin doğasını ve yaşam alanlarını koruma konusundaki kararlılıklarını dile getirdi. Kamuya ait alanların kaçak atıklarla kirletilmesine asla izin vermeyeceklerini belirten Önal, "Bayraklı’nın çevresini, doğasını ve yaşam alanlarını korumak hepimizin ortak sorumluluğu. Ekiplerimiz 24 saat esasına göre denetimlerini sürdürüyor ve tespit edilen durumlarda gerekli işlemleri tavizsiz gerçekleştiriyor" ifadelerini kullandı.
Başkan Önal, daha temiz ve yaşanabilir bir Bayraklı hedefi için vatandaşların desteğinin şart olduğunu hatırlattı. Çevre kirliliğine neden olan benzer durumların belediyeye bildirilmesini rica eden Önal, "Hemşehrilerimizden de çevre kirliliğine neden olan kaçak atık dökümlerini belediyemize bildirmelerini rica ediyorum. Daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir Bayraklı için hep birlikte hareket etmeliyiz" dedi. Belediye ekiplerinin, özellikle inşaat ve yıkıntı atıklarının gelişi güzel dökülmesini engellemek için ilçe genelindeki kontrol noktalarını artırdığı öğrenildi.
Bu müdahale, özellikle Bayraklı'nın yoğun nüfuslu mahallelerinde yaşayan ve her gün bu güzergahı kullanan binlerce İzmirli için çevre sağlığının korunması adına büyük önem taşıyor. İzmir'in kalbindeki bu tür denetimler, kentsel estetiğin ve toplum sağlığının sürdürülebilirliği noktasında belirleyici olmaya devam edecek.
Sık Sorulan Sorular
Bayraklı'daki kaçak atık dökümü tam olarak nerede gerçekleşti?
Olay, 6 Ağustos Perşembe günü saat 10.40 sularında Bayraklı ilçesinin merkezi noktalarından biri olan Smyrna Meydanı yakınlarında yaşandı. Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi çevresindeki 1643/6 Sokak üzerinde kamu alanına atık döken şahıs, belediye ekiplerinin denetimine takıldı.
Kaçak atık döken kişiye hangi yasal işlemler uygulandı?
Suçüstü yakalanan şahıs hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca idari işlem yapıldı ve olay tutanak altına alındı. Ayrıca, belediye ekipleri tarafından yapılan işlemlerin ardından ilgili kişi, daha kapsamlı yaptırımlar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne sevk edildi.
Vatandaşlar kaçak döküm ihbarlarını nereye yapabilir?
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, temiz bir çevre için vatandaşların duyarlılığının önemli olduğunu belirterek, benzer kaçak atık döküm durumlarının vakit kaybetmeden Bayraklı Belediyesi birimlerine bildirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu ihbarlar belediyenin iletişim kanalları üzerinden yapılabiliyor.
Etiketler


