Sağlık

Bakan Göktaş'tan 81 İl Müdürüne: En Küçük İhmali Bile Kaçırmayın

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, 81 il müdürüne bakım kuruluşlarında habersiz denetimlerin artırılması ve en küçük ihmalin atlanmaması talimatını verdi.

İzmirGündem Haber Masası
6 görüntülenme
Bakan Göktaş'tan 81 İl Müdürüne: En Küçük İhmali Bile Kaçırmayın
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 81 ilin müdürüne çocuk, yaşlı ve engelli bakım kuruluşlarında habersiz denetimlerin derhal sıklaştırılması talimatını verdi. Ankara'da düzenlenen yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Göktaş, denetimlerde en küçük ihmalin bile gözden kaçırılmaması gerektiğini vurguladı.

Bakan Göktaş, il müdürlerinden sadece evrak üzerinden değil, sahada aktif yöneticiler olmalarını istedi. Bakım kuruluşlarının devlete emanet edilen bireylerin yaşam alanı olduğunu hatırlatan Göktaş, "Emanete gösterilen özen, bir devletin vicdanının aynasıdır" dedi. Denetimlerin kapsamına dair somut sınırlar çizen Bakan, müdürlere şu talimatları verdi:

  • Kuruluşlara gidildiğinde mutfaklara girilecek ve buzdolapları kontrol edilecek.
  • Bodrum katlar, kilerler ve depolar yerinde incelenecek.
  • Hizmet alan çocuk, yaşlı ve engellilerle doğrudan sohbet edilecek.
  • Yatak düzeninden yemek kalitesine kadar her detay titizlikle gözlemlenecek.

Yüksek Riskli Hanelerin Yüzde 69,94'üne Ulaşıldı

Sosyal risk haritaları üzerinden yürütülen çalışmaların verilerini paylaşan Göktaş, Nisan ayından bu yana 81 ilde sürdürülen yüksek riskli hane ziyaretlerinde önemli bir aşamaya gelindiğini açıkladı. Türkiye genelindeki hedef hanelerin yüzde 69,94'ünün ziyareti tamamlandı. Göktaş, belirlenen ihtiyaçların Aile Rehberi ve Çocuklar Güvende sistemleri üzerinden takip edilmesini, riskli hanelerin üç ay sonra tekrar ziyaret edilmesini istedi.

Sahada tespit edilen sorunların Valilik koordinasyonunda çözülmesi gerektiğini belirten Bakan, acil durumların sosyal medyadan önce doğrudan Bakanlığa bildirilmesi gerektiğini söyledi. Göktaş, "İlk bilgi sizlerden gelsin. Sosyal medyadan değil, doğrudan sizlerden öğrenelim. Bir sorunun zamanında bildirilmesi, çözümün de zamanında başlamasını sağlar" ifadelerini kullandı.

"İyilik Var" Çalışması 81 İle Yayılıyor

Toplumsal dayanışmayı artırmak amacıyla başlatılan "İyilik Var" projesinin ilk ay verileri de toplantıda gündeme geldi. Bir ay içinde 20 bin gönüllü faaliyetlere katılırken, 81 ilde toplam 1.088 iyilik alanı oluşturuldu. Bakan Göktaş; üniversitelerin, gençlerin ve sivil toplum kuruluşlarının bu sürece daha fazla dahil edilmesini, gönüllülük alanlarının çeşitlendirilmesini istedi.

Çocukların güvenliği için geliştirilen "Çocuklar Güvende" uygulamasının okullarda tanıtılmasına da değinildi. İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile iş birliği yapılarak uygulamanın yaygınlaştırılması ve çocuk hakları komitelerinin sürece aktif katılımı hedefleniyor. Ayrıca, meslek elemanlarının görevlendirmelerinin sosyal hizmet merkezlerinin yanı sıra çocuk evleri ve diğer kuruluşlarda da hizmetin gereklerine uygun yapılması gerektiği vurgulandı.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#MahinurOzdemirGoktas#Gundem#SosyalHizmetler#Denetim

Sıradaki haber

Bornova'da Gece Yarısı Zabıta Operasyonu: Kaldırımlar Temizlendi
YaşamGündem

Bornova'da Gece Yarısı Zabıta Operasyonu: Kaldırımlar Temizlendi

9 gün önce
145

İlgili Haberler

Kemalpaşa'da Okul Kantinlerine Sıkı Denetim: Ruhsat ve Fiyat Kontrolü
EğitimGündem

Kemalpaşa'da Okul Kantinlerine Sıkı Denetim: Ruhsat ve Fiyat Kontrolü

Kemalpaşa Belediyesi zabıta ekipleri, ilçe genelindeki okul kantinlerinde hijyen, ruhsat ve fiyat etiketi denetimi gerçekleştirdi.

İzmirGündem Haber Masası
10 gün önce
265
Buca Balık Hali'nde Gece Baskını: 45 Kilo Balığa El Konuldu
ÇevreGündem

Buca Balık Hali'nde Gece Baskını: 45 Kilo Balığa El Konuldu

Buca Balık Hali’nde yapılan denetimlerde yasaklı orfoz ve ahtapot satan işletmelere para cezası kesilerek 45 kilogram su ürününe el konuldu.

İzmirGündem Haber Masası
14 gün önce
154
Kemalpaşa'da 80 işçi hastanelik oldu: Gıda zehirlenmesi şüphesi
SağlıkGündem

Kemalpaşa'da 80 işçi hastanelik oldu: Gıda zehirlenmesi şüphesi

İzmir Kemalpaşa'da bir yemek firmasından çıkan yemekleri tüketen 80 işçi, mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle 5 farklı hastanede tedaviye alındı.

İzmirGündem Haber Masası
11 gün önce
193
DEÜ Hastanesi 6 Günde 3 Böbrek Nakliyle 475 Hastaya Umut Oldu
SağlıkGündem

DEÜ Hastanesi 6 Günde 3 Böbrek Nakliyle 475 Hastaya Umut Oldu

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, 34 yılda gerçekleştirdiği 475 böbrek nakli ve yeni hastane projesiyle İzmir'in organ nakli üssü olmayı sürdürüyor.

İzmirGündem Haber Masası
12 gün önce
209
Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Başkan Cemil Tugay'a Ziyaret
SağlıkGündem

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Başkan Cemil Tugay'a Ziyaret

AK Parti'ye katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Vali Süleyman Elban'ı makamında ağırladı.

İzmirGündem Haber Masası
14 gün önce
223
Torbalı'da Narkotik Operasyonu: 1 Kilo 63 Gram Metamfetamin Yakalandı
Gündem

Torbalı'da Narkotik Operasyonu: 1 Kilo 63 Gram Metamfetamin Yakalandı

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Torbalı'da düzenlediği operasyonda, narkotik köpeği desteğiyle 1 kilo 63 gram metamfetamin ele geçirildi.

İzmirGündem Haber Masası
39 dakika önce
7