Spor

Altay Alsancak'ta Sezonu Açıyor: Kadroda Büyük Değişim

Altay, 3. Lig 2. Grup'taki ilk maçında yarın Denizli İdmanyurdu'nu ağırlarken, transfer yasağı ve tecrübeli isimlerin vedasıyla yeni bir döneme başlıyor.

İzmirGündem Haber Masası
420 görüntülenme
Altay Alsancak'ta Sezonu Açıyor: Kadroda Büyük Değişim
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

Alsancak Mustafa Denizli Stadı, yarın saat 19.00’da Altay ile Denizli İdmanyurdu arasında oynanacak 3. Lig 2. Grup 1. Hafta mücadelesiyle kapılarını yeni sezona açıyor. İzmir futbolunun asırlık çınarı Altay, geçtiğimiz sezonun son haftasında kümede kalmayı başarmanın ardından, yönetim krizleri ve ekonomik darboğazla geçen zorlu bir yaz dönemini geride bırakarak sahaya çıkıyor.

Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda Bilet Fiyatları Belli Oldu

Hakem Oğuzhan Demir’in düdük çalacağı karşılaşmada, siyah-beyazlı taraftarlar tribündeki yerlerini alacak. İzmir ekibinin yönetimi, sezonun bu ilk randevusu için bilet fiyatlarını kategorilere göre belirledi. Maraton tribünü için 200 TL, numaralı tribün için 300 TL fiyat belirlenirken, VIP tribün biletleri ise 1.500 TL ile 3.000 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu. İzmir ekonomisi ve Alsancak esnafı için de hareketlilik anlamına gelen bu müsabakada, Altaylı taraftarların tribünleri doldurması bekleniyor.

Teknik direktör Tuna Üzümcü önderliğinde hazırlıklarını tamamlayan Altay, sezona 3 puanla başlayarak moral depolamayı hedefliyor. Ancak takımın önündeki en büyük engel, hem sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu hem de yıllardır süregelen kadro kurma zorlukları olarak dikkat çekiyor. Siyah-beyazlı camia, saha dışındaki mali krizin saha içine yansımaması için kenetlenmiş durumda.

Altay Kadrosunda Eksikler ve Sakatlık Raporu

Denizli İdmanyurdu karşısında Altay’ın kadro derinliği ciddi bir sınav verecek. Takımdan ayrılan Emre, Hikmet, Ege ve Onur Efe'nin yanı sıra, cezaları devam eden Murat Uluç ve Salih bu önemli maçta forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Ünal, Semih ve Poyraz’ın da kadroda yer alamayacağı açıklandı. Bu eksikler, teknik direktör Tuna Üzümcü’yü altyapı ağırlıklı bir kadro kurmaya zorluyor.

İzmir temsilcisinde yaşanan bu yaprak dökümü, özellikle savunma ve hücum hattındaki rotasyonu kısıtlıyor. Takımdan ayrılan isimlerden Ege Parmaksız ve Hikmet Çolak’ın transfer döneminde herhangi bir kulüple anlaşma sağlayamaması ve boşta kalması ise dikkat çeken bir diğer detay oldu. Altay, eksiklerine rağmen kendi evinde oynayacak olmanın avantajını kullanarak sahadan galibiyetle ayrılmanın hesaplarını yapıyor.

5 Yıllık Transfer Yasağı ve Sefa Özdemir Gelişmesi

Süper Lig'de yer aldığı 2021 yılından bu yana, tam 5 yıldır transfer yasağı nedeniyle kadrosuna takviye yapamayan Altay, FIFA'dan gelen yeni bir darbeyle daha sarsılmıştı. Eski yabancı oyuncularına olan borçları nedeniyle amatör lisanslı transferleri de kapsayan bir yasak alan kulüp, rakiplerinin aksine dış transferde tamamen sessiz kaldı. Ancak transfer döneminin son gününde camiayı sevindiren bir gelişme yaşandı.

Altay ile sözleşmesi sona eren 28 yaşındaki tecrübeli savunma oyuncusu Sefa Özdemir, son gün yapılan görüşmeler neticesinde ikna edildi ve lisansı çıkarıldı. Altyapıdan yetişen gençlerin ağırlıkta olduğu kadroda Sefa’nın varlığı, savunma hattı için kritik bir öneme sahip. Sefa Özdemir, transfer yasağı nedeniyle eli kolu bağlı olan yönetimin, mevcut kadroyu koruma stratejisinin en önemli parçası oldu.

Ceyhun Gülselam ve Özgür Özkaya Futbolu Bıraktı

Altay’ın tecrübeli isimlerinden gelen haberler ise taraftarları üzdü. Uzun yıllardır siyah-beyazlı formayı terleten ve takımın kaptanlığını üstlenen Ceyhun Gülselam ile Özgür Özkaya, futbolu bırakma kararı aldı. İdari ve mali kriz yaşayan Altay yönetimiyle yeni sözleşme konusunda anlaşamayan iki tecrübeli isim, profesyonel futbol kariyerlerine nokta koydu. Bu ayrılıklar, Altay’ın sadece saha içindeki gücünü değil, soyunma odasındaki tecrübe dengesini de derinden etkiledi.

Takımın 40 yaşındaki emektar golcüsü Deniz Kadah’ın durumu ise belirsizliğini koruyor. Kulüp tarafından lisansı çıkarılmasına rağmen, hazırlık dönemi boyunca antrenmanlara katılmayan tecrübeli futbolcunun Denizli İdmanyurdu maçında sahada olup olmayacağı netleşmedi. İzmir ekibi, asırlık tarihindeki en zorlu dönemeçlerden birini geçerken, yarın akşam Alsancak’ta taraftarının desteğiyle bu darboğazdan çıkışın ilk adımını atmaya çalışacak.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#Altay#Alsancak#Spor#Futbol#AltaySK

Sıradaki haber

Altay Alsancak'ta Reklam Engelini Aştı: Gelir Kapısı Açılıyor
SporGündem

Altay Alsancak'ta Reklam Engelini Aştı: Gelir Kapısı Açılıyor

12 gün önce
176

İlgili Haberler

Altay İlk Kez İzmir Dışına Çıkıyor: Rakip Uşakspor
SporGündem

Altay İlk Kez İzmir Dışına Çıkıyor: Rakip Uşakspor

Altay, TFF 3. Lig 2. Grup'ta Pazar günü oynanacak Uşakspor maçıyla bu sezon ilk kez İzmir dışına çıkarak deplasman galibiyeti arayacak.

İzmirGündem Haber Masası
14 gün önce
160
Altay'da Oktay Özdede'nin ilk golü mağlubiyetle gölgelendi
SporGündem

Altay'da Oktay Özdede'nin ilk golü mağlubiyetle gölgelendi

Altay'ın 21 yaşındaki orta saha oyuncusu Oktay Özdede profesyonel kariyerindeki ilk golünü Eskişehirspor'a attı ancak takımının 4-1 yenilmesiyle buruk sevinç yaşadı.

İzmirGündem Haber Masası
2 saat önce
13
Altay Evinde Eskişehirspor'u Ağırlıyor: Biletler Satışa Çıktı
SporGündem

Altay Evinde Eskişehirspor'u Ağırlıyor: Biletler Satışa Çıktı

Altay, TFF 3. Lig 7. Haftasında Eskişehirspor ile Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda karşılaşacak. Maç saati, bilet fiyatları ve PFDK kararları belli oldu.

İzmirGündem Haber Masası
4 gün önce
131
Altay Başkanı Kanlı'dan bilet tepkisi: 200 TL'ye sandviç yok
SporGündem

Altay Başkanı Kanlı'dan bilet tepkisi: 200 TL'ye sandviç yok

Altay Başkanı Sinan Kanlı, Eskişehirspor maçı öncesi bilet fiyatlarını eleştirenlere taksi ücretleri ve sandviç fiyatları üzerinden sert yanıt verdi.

İzmirGündem Haber Masası
5 gün önce
133
Göztepe Kocaelispor Deplasmanında: Hedef Seri Galibiyet
SporGündem

Göztepe Kocaelispor Deplasmanında: Hedef Seri Galibiyet

Süper Lig'de Eyüpspor'u 4-0 yenerek moral bulan Göztepe, dış sahada topladığı 5 puanın güveniyle Pazar günü Kocaelispor'a konuk olacak.

İzmirGündem Haber Masası
5 gün önce
132
Göztepe Eyüpspor Maçıyla Coştu: Forvetlerden 8 Gollük Katkı
SporGündem

Göztepe Eyüpspor Maçıyla Coştu: Forvetlerden 8 Gollük Katkı

Eyüpspor'u deplasmanda 4-0 yenen Göztepe, forvetlerinin etkili oyunuyla puanını 6'ya yükseltti ve ligin en skorer 6 takımı arasına girmeyi başardı.

İzmirGündem Haber Masası
6 gün önce
166