Aliağa Petkimspor Deplasmanda Durmuyor: Tofaş'ı 74-72 Yendi
Aliağa Petkimspor, Fenerbahçe galibiyetinin ardından Tofaş'ı da deplasmanda 74-72 yenerek Basketbol Süper Ligi'ndeki çıkışını sürdürdü.

Aliağa Petkimspor, Basketbol Süper Ligi'nin beşinci haftasında konuk olduğu Tofaş'ı 74-72 mağlup ederek üst üste ikinci dış saha galibiyetini aldı. İzmir temsilcisi, dördüncü haftadaki Fenerbahçe zaferinin ardından Bursa deplasmanından da kayıpsız dönerek sezonun ilk beş maçında üçüncü galibiyetine ulaştı.
Sezona sahasında Merkezefendi Basket galibiyetiyle başlayan Aliağa Petkimspor, sonraki haftalarda deplasmanda Erokspor'a ve evinde Körfez Basket'e mağlup olmuştu. İki maçlık yenilgi serisini Fenerbahçe'yi deplasmanda 82-77 yenerek sonlandıran İzmir ekibi, Tofaş karşısında aldığı iki sayılık galibiyetle ligdeki yükselişini perçinledi.
Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Başantrenör Orhun Ene, kazanmalarına rağmen oyunun büyük bölümündeki performansı eleştirdi. Maçın yaklaşık üçte ikilik bölümünde kötü oynadıklarını belirten Ene, "Kazandık ama bazı avantajlarımız da vardı. Bryce Jones çok yorgundu ve ritminde değildi. Onun skor katkısı sınırlı kaldığında Tofaş hücumda zorlanabiliyor. Bugün Gabe Brown'a da çok fazla boş atış verdik. Buna rağmen oyuncularımız sahada karakter ortaya koydu" dedi.
Takımının potansiyeline vurgu yapan deneyimli çalıştırıcı, özellikle kısa oyuncuların karar verme süreçlerinde daha iyi seviyeye gelebileceğini ifade etti. Galibiyete ulaşmalarında sahaya yansıttıkları oyun aklının etkili olduğunu söyleyen Ene, Tofaş'ın ligin köklü kulüplerinden biri olduğunu hatırlatarak, Fenerbahçe'nin ardından bu deplasmandan da galibiyetle ayrılmanın Aliağa için çok değerli olduğunu belirtti.
Etiketler






