Gündem

AK Partili Kırkpınar'dan İzmir'de Sokak Resti: Otel Odalarında Yokuz

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Yeni Parti'li Gökhan Günaydın'ın saha eleştirilerine sert yanıt vererek İzmir'in altyapı ve su sorunlarını gündeme taşıdı.

İzmirGündem Haber Masası
152 görüntülenme
AK Partili Kırkpınar'dan İzmir'de Sokak Resti: Otel Odalarında Yokuz
Temsili görsel — YZ ile oluşturulmuştur

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Yeni Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın’ın İzmir programı sırasında dile getirdiği "AK Parti ve MHP milletvekilleri sahada yok" iddialarına, kentin sokaklarından ve sosyal medya üzerinden çok sert bir yanıt verdi. Günaydın’ın açıklamalarını "klasik ezberci siyaset" olarak nitelendiren Kırkpınar, AK Parti kadrolarının İzmir’in her noktasında vatandaşla iç içe olduğunu vurgulayarak siyasi tartışmanın fitilini ateşledi.

Yaşar Kırkpınar'dan Gökhan Günaydın'a "Saha" Yanıtı

İzmir’deki siyasi atmosferi hareketlendiren tartışma, Yeni Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın’ın saha gözlemlerini paylaşmasıyla başladı. Bu sözlere vakit kaybetmeden yanıt veren AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, kendi çalışma programlarından örnekler vererek savunma yaptı. Kırkpınar, "Sözünün sübutu olmayan klasik ezberci bir siyasetçinin söylediklerine cevap olsun diye değil, onu duyan hemşehrilerimize saygımızdan dolayı bir iki cümle ifade etmekte fayda var. Biz hep sokaklardayız" diyerek söze başladı.

Kırkpınar, AK Parti İzmir milletvekillerinin günlük rutinlerini detaylandırırken; esnafla, pazarda, düğünlerde ve taziyelerde İzmirlilerle bir arada olduklarını belirtti. Vatandaşın acısını ve sevincini paylaştıklarını ifade eden Kırkpınar, "Açılışlardayız, sokaklardayız. Yani halkımız, vatandaşımız neredeyse biz hep oradayız. Geçmişte de oradaydık, bugün de oradayız" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, İzmir'deki yerel siyasetin "sahada kim var?" tartışmasını yeni bir boyuta taşıdı.

"Otel Odalarında ve Gizli Buluşmalarda Yokuz"

Kırkpınar’ın açıklamasındaki en dikkat çekici bölümlerden biri, "sokak" kavramı üzerinden yaptığı sert göndermeler oldu. Siyasi rakiplerinin çalışma yöntemlerini eleştiren Kırkpınar, kamuoyunda çokça tartışılan bazı olaylara atıfta bulundu. Kırkpınar, "Eğer sokaklardan kastınız havlu belinde otel odalarıysa orada yokuz. Bantlanan kameraların olduğu salon toplantılarını kastediyorsanız oralarda yokuz. Benzinliklerdeki gizli buluşmaları kastediyorsanız orada yokuz. Kastınız kule paralarının tanzim edildiği mekanlarda buluşmaksa orada da yokuz" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Bu sert ifadelerle muhalefetin İzmir’deki varlığını sorgulayan Kırkpınar, AK Parti’nin gizli kapılar ardında değil, doğrudan halkın içinde siyaset yaptığını savundu. Özellikle "kule paraları" ve "bantlanan kameralar" vurgusuyla ulusal gündemdeki tartışmaları İzmir yereline taşıyan Kırkpınar, İzmirlilerin kimin nerede olduğunu çok iyi bildiğini iddia etti.

Ceyda Bölünmez Çankırı: Söylem Bayat, Biz Ter Döküyoruz

Tartışmaya dahil olan bir diğer isim ise AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı oldu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Gökhan Günaydın’ın "Yeni Parti" kimliğine göndermede bulunan Çankırı, muhalefetin siyaset tarzını eleştirdi. Çankırı, "Sözde Yeni Parti ama söylem bayat. Siz dört duvar arasında polemik üretirken, biz İzmir’in dört bir yanında hizmet için ter döküyoruz" ifadelerini kullanarak, AK Parti’nin İzmir’deki hizmet odaklı siyasetine vurgu yaptı.

İki milletvekilinin eş zamanlı tepkisi, İzmir’de AK Parti kanadının saha tartışmalarına karşı organize bir yanıt verdiğini gösterdi. Çankırı’nın "polemik üretme" eleştirisi, İzmir’deki siyasi rekabetin önümüzdeki günlerde daha da keskinleşeceğinin sinyallerini verdi.

İzmir’in 25 Yıllık Sorunları ve Yerel Yönetim Eleştirisi

Yaşar Kırkpınar, açıklamasının devamında rotayı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve yerel yönetime çevirdi. İzmir’i yönetenlerin sokağa çıkacak yüzü olmadığını iddia eden Kırkpınar, kentin kronikleşmiş sorunlarını tek tek sıraladı. 25 yıldır kenti yöneten zihniyetin İzmir’i "çöküntü bir kent" haline getirdiğini savunan Kırkpınar, özellikle altyapı ve ekonomik yükler üzerinden yüklendi.

Kırkpınar’ın İzmir yerel yönetimine yönelik eleştiri listesi oldukça kabarık:

  • Su Sorunu: Musluklardan suyun doğru düzgün akmadığını belirten Kırkpınar, buna rağmen İzmirlilerin Türkiye’nin en pahalı suyunu tükettiğini söyledi.
  • Körfez ve Koku: İzmir Körfezi’nin koktuğunu ve temizlenmediğini ifade etti.
  • Altyapı ve Kanalizasyon: Kanalizasyon suları ile yeraltı yağmur sularının birbirine karışarak denize deşarj edildiğini savundu.
  • Çöp ve Yollar: Kentteki çöplerin toplanmadığını ve yolların yapılmadığını öne sürdü.
  • Kentsel Dönüşüm: İzmir’de kentsel dönüşüm yatırımlarının yok denecek kadar az olduğunu iddia etti.

"İzmir'i Tanımadan Siyaset Yapanlar Duvara Tosluyor"

Kırkpınar, dışarıdan gelen siyasetçilerin İzmir üzerinden siyaset yapmaya çalışmasını kentin bir "kaderi" olarak yorumladı. İzmir’i, sokaklarını ve insanını tanımayan isimlerin ezberlenmiş cümlelerle konuştuğunu savunan Kırkpınar, "Nedense İzmir’le ilgili hep İzmirli olmayan, İzmir’i bilmeyen, tanımayan, dışarıdan gelen birileri İzmir’le ilgili siyaset yapmaya çalışıyorlar ve her seferinde de duvara tosluyorlar" dedi. Bu sözlerle Gökhan Günaydın’ın İzmir hakkındaki gözlemlerinin gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Haberin sonunda Kırkpınar, İzmirlilere seslenerek AK Parti’nin dün olduğu gibi bugün de yarın da sahada olmaya devam edeceğini belirtti. Bu tartışma, özellikle Bornova, Konak ve Karşıyaka gibi yoğun nüfuslu ilçelerde yaşayan ve her gün trafik, koku veya su faturası gibi sorunlarla karşılaşan 4,5 milyona yakın İzmirliyi yakından ilgilendiriyor.

Etiketler

#Izmir#IzmirGundem#YasarKirkpinar#GokhanGunaydin#Gundem#Siyaset

Sıradaki haber

Gümrükçü'den İzmir'de Siyasi Ahlak Yasası çağrısı
Gündem

Gümrükçü'den İzmir'de Siyasi Ahlak Yasası çağrısı

4 saat önce
28

İlgili Haberler

Cemil Tugay'dan Kordon açıklaması: Mekanlar kapatılacak mı?
Gündem

Cemil Tugay'dan Kordon açıklaması: Mekanlar kapatılacak mı?

Başkan Cemil Tugay, Kordon'daki içkili mekanların kapatılacağı iddialarına yanıt vererek yaşam tarzına müdahale edilmeyeceğini açıkladı.

İzmirGündem Haber Masası
7 saat önce
38
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili AK Parti'ye mi Geçiyor
siyasetGündem

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili AK Parti'ye mi Geçiyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Büşra Özdemir’in AK Parti’ye katılacağı iddia edildi.

İzmirGündem Haber Masası
18 saat önce
101
Eyyüp Kadir İnan: İzmir'de 1 Milyon Oy Dikkate Alınmadı
Gündem

Eyyüp Kadir İnan: İzmir'de 1 Milyon Oy Dikkate Alınmadı

AK Partili Eyyüp Kadir İnan, İzmir'in kronik sorunlarını çözmek için 3 yıllık hizmet takvimi açıklarken fon iddiaları üzerinden Özgür Özel'e yüklendi.

İzmirGündem Haber Masası
2 gün önce
154
Ümit Özlale ve Cemal Enginyurt Hakkında İnceleme Başlatıldı
Gündem

Ümit Özlale ve Cemal Enginyurt Hakkında İnceleme Başlatıldı

Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın suç duyurusu sonrası İzmir Milletvekili Ümit Özlale ve Cemal Enginyurt hakkında resmi inceleme başlatıldı.

İzmirGündem Haber Masası
2 gün önce
157
Cemil Tugay AK Parti'ye Geçti: İzmir İçin Doğru Bir Karar
Gündem

Cemil Tugay AK Parti'ye Geçti: İzmir İçin Doğru Bir Karar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, AK Parti'ye geçiş sürecini ve ailesinin kararındaki etkisini teşkilat mensuplarıyla paylaştı.

İzmirGündem Haber Masası
3 gün önce
182
Müslim Sarı'dan Özgür Özel'e Tugay Tepkisi: İzmir'den Özür Dile
Gündem

Müslim Sarı'dan Özgür Özel'e Tugay Tepkisi: İzmir'den Özür Dile

CHP'li Müslim Sarı, Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişi sonrası Özgür Özel'e yüklenerek aday belirleme süreçleri nedeniyle İzmir halkından özür dilemesini istedi.

İzmirGündem Haber Masası
4 gün önce
203