AK Partili Eyyüp Kadir İnan'dan 1,6 Milyon TL'lik Tazminat Davası
AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, partinin kurumsal itibarına saldırı gerekçesiyle üç isim hakkında toplam 1,6 milyon TL'lik dava açtı.

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, partinin kurumsal itibarını hedef aldığını belirttiği açıklama ve yayınlar nedeniyle üç ayrı manevi tazminat davası açtığını duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden hukuki süreci paylaşan İnan, toplam 1 milyon 600 bin TL tutarında tazminat talebinde bulundu.
Hukuki sürecin merkezinde gazeteciler Şaban Sevinç ve Timur Soykan ile YENİ Parti (YP) Sözcüsü Zeynel Emre yer alıyor. İnan’ın açıklamasına göre tazminat taleplerinin dökümü ve gerekçeli tarihleri şu şekilde belirlendi:
- Şaban Sevinç hakkında; 28-30 Eylül ile 1 ve 8 Ekim tarihli yayınları nedeniyle 500 bin TL,
- Timur Soykan ve BirGün TV hakkında; 26 Eylül ile 3 ve 10 Ekim tarihli yayınları nedeniyle 600 bin TL,
- YP Sözcüsü Zeynel Emre hakkında; 12 Ekim tarihli açıklamaları nedeniyle 500 bin TL.
Tazminat Davalarının Gerekçesi: Kurumsal İtibar
Eyyüp Kadir İnan, AK Parti Genel Sekreterliği tarafından başlatılan bu sürecin, partinin kurumsal kimliğini ve saygınlığını koruma amacı taşıdığını ifade etti. İfade özgürlüğü ve eleştiri hakkına saygı duyduklarını belirten İnan, gerçek dışı iddialar ile kurumsal itibarın hedef alınması arasındaki ayrımın gözetilmesi gerektiğini vurguladı.
İnan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Hiçbir kişi, kurum veya siyasi oluşumun, basın özgürlüğü ya da siyasi eleştiri hakkını gerekçe göstererek partimizin kurumsal kimliğini ve saygınlığını haksız ithamlarla zedeleme hakkı bulunmamaktadır. AK Parti, 25 yıllık siyasi geçmişi ve milletimizle kurduğu güçlü gönül bağıyla Türkiye’nin köklü siyasi kurumlarından biridir."
Partinin kurumsal haklarını korumanın hem hukuki bir hak hem de teşkilatlara karşı bir sorumluluk olduğunu kaydeden İnan, başlatılan davaların sonuna kadar takipçisi olacaklarını bildirdi. AK Parti İzmir Milletvekili, partiye yönelik hukuka aykırı her türlü itham karşısında demokratik haklarını kullanmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Etiketler






